Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΜυρμηγκιέςΜυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές (ακροχορδόνες) αποτελούν ανώμαλα μικρά εξογκώματα του δέρματος και συνήθως εμφανίζονται στα δάχτυλα, στα χέρια, στα γόνατα, στους αγκώνες ή στα δάχτυλα των ποδιών. Οι μυρμηγκιές είναι συνήθως καφέ ή το χρώμα του δέρματος και έχουν τραχιές και ξηρές επιφάνειες.

Αν και οι μυρμηγκιές μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, φαίνεται να είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Έχουν την τάση να υποτροπιάζουν και να εξαπλώνονται.

Οι μυρμηγκιές προκαλούνται από ιούς και μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλα μέρη του σώματος ή και σε άλλους ανθρώπους μέσω της άμεσης επαφής. Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον εβδομήντα διαφορετικοί τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που είναι γνωστό ότι μολύνουν το δέρμα και προκαλούν μυρμηγκιές.

Οι μυρμηγκιές συνήθως προσδιορίζονται από τη θέση τους. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι:

 • Κοινές μυρμηγκιές: Αυτός ο τύπος συνήθως υπάρχει στο δέρμα των χεριών και των δακτύλων. Συνήθως δεν πονάνε και οφείλονται στους τύπους HPV 2 και 4.
 • Πελματιαίες μυρμηγκιές: Αυτός ο τύπος εμφανίζεται συνήθως στα πέλματα των ποδιών και τείνουν να μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα, αντί να δημιουργούν εξογκώματα. Προκαλούνται από τον ιό HPV τύπου 1, είναι επώδυνες και μπορεί να προσβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.
 • Ομαλές μυρμηγκιές: Αυτές είναι μικρές, επίπεδες, στο χρώμα του δέρματος και αναπτύσσονται σε ομάδες.
 • Κονδυλώματα γεννητικών οργάνων: Αυτός ο τύπος (γνωστός και ως οξυτενή κονδυλώματα) προσβάλλει τις περιοχές των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι HPV που προκαλούν αυτό το είδος των κονδυλωμάτων και οι οποίοι μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Οι περισσότερες περιπτώσεις μυρμηγκιών στα παιδιά και πολλούς ενήλικες, συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου χωρίς θεραπεία.

Η συμβατική θεραπεία για τις μυρμηγκιές είναι ένα τοπικώς εφαρμοζόμενο οξύ (σαλικυλικό οξύ). Επίσης, με την κρυοχειρουργική που περιλαμβάνει το πάγωμα των μυρμηγκιών με υγρό άζωτο το οποίο καταστρέφει τα κύτταρα ή τη χειρουργική αφαίρεση της μυρμηγκιάς. Αυτού του είδους οι θεραπείες είναι πολύ χρήσιμες στις πελματιαίες μυρμηγκιές που προκαλούν πόνο στο πόδι κατά το περπάτημα ή τη στάση.

Οι φυσικές θεραπείες γενικά εστιάζονται στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος για την εξάλειψη ή την καταστολή των ιών που προκαλούν την δημιουργία των μυρμηγκιών.

 

Εργαστηριακές εξετάσεις για τη διερεύνηση, διάγνωση και παρακολούθηση των μυρμηγκιών

Για τη διερεύνηση των μυρμηγκιών, είναι χρήσιμοι οι παρακάτω έλεγχοι:

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |