Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μυϊκοί Πόνοι και ΚράμπεςΜυϊκοί πόνοι και κράμπες

Μπορεί κάποιος να αισθάνεται πόνο στην πλάτη μετά από μια κουραστική μέρα, να έχει πόνους στους ώμους μετά από μια έντονη προπόνηση στην πισίνα ή να αισθάνεται πόνους στους μύες τις γάμπας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περιστασιακοί μυϊκοί πόνοι και κράμπες, συνοδεύουν συχνά όλες τις σωματικές δραστηριότητες της ζωής και σπάνια αποτελούν αιτία ανησυχίας.

Οι μυϊκοί πόνοι (μυαλγίες) μπορεί να επηρεάσουν τόσο ένα δραστήριο άτομο, όσο και κάποιον που κάθεται συνεχώς μπροστά σε μια οθόνη παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και βλέποντας προγράμματα. Οι πόνοι συνήθως εμφανίζονται όταν οι μύες έχουν υπερ-χρησιμοποιηθεί, όπως για παράδειγμα μετά από μια έντονη προπόνηση χωρίς το κατάλληλο πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο πόνος μπορεί να κυμαίνεται από ήπιος έως έντονος και συνήθως εξαφανίζεται μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης. Παρατεταμένος ή υποτροπιάζοντας πόνος, ειδικά όταν συνοδεύεται από πυρετό, μειωμένη μυϊκή δύναμη ή από πρήξιμο των αρθρώσεων, μπορεί να υποκρύπτει κάποια σοβαρότερη κατάσταση και ενδεχομένως τραυματισμό.

Οι μυϊκές κράμπες μπορεί να ταλαιπωρούν κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το επίπεδο εκγύμνασης ή τη διατροφή του. Οι κράμπες, οι οποίες είναι συχνές στους μύες της γάμπας, στους μηρούς και στην κοιλιά, μπορεί να συμβούν σε έναν αθλούμενο κατά τη διάρκεια της άσκησης σε ζεστό καιρό ή σε ένα ζεστό γυμναστήριο. Τη νύχτα οι κράμπες συχνά προσβάλουν τους μύες της γάμπας, των ποδιών και των μηρών, προκαλώντας έντονους πόνους και σπασμό των μυών και οι οποίες συνήθως ξυπνούν τους πάσχοντες από βαθύ ύπνο.

Οι διατροφικές ελλείψεις ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι συχνές αιτίες μυϊκών πόνων και κραμπών. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να συμβάλει στη δημιουργία τους.

 

Εργαστηριακές εξετάσεις για τη διερεύνηση, διάγνωση και παρακολούθηση των μυϊκών πόνων και κραμπών

Για τη διερεύνηση των μυϊκών πόνων και κραμπών, είναι χρήσιμοι οι παρακάτω έλεγχοι:

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |