Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΙμιπραμίνηΠεριγραφή

Τα «Τρικυκλικά Αντικαταθλιπτικά» φάρμακα είναι ένας όρος που περιγράφει μια ομάδα φαρμάκων με παρόμοιες κυκλικές χημικές δομές, που χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε μία μακροχρόνια βάση. Αυτά τα φάρμακα, όπως η Ιμιπραμίνη (Imipramine, Tofranil), δρουν αναστέλλοντας την επαναπρόσληψη της νορεπινεφρίνης και της σεροτονίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα και έχουν αντιχολινεργικές ιδιότητες. Μεταβολίζονται στο ήπαρ, με μεταβλητό χρόνο ημίσειας ζωής και με το μέγιστο θεραπευτικό επίπεδο να συμβαίνει 4-8 ώρες μετά από τη χορήγηση από το στόμα. Επειδή ορισμένα από τα φάρμακα αυτής της ομάδας, μεταβολίζονται προς άλλα φάρμακα που ανήκουν στην ίδια ομάδα των Τρικυκλικών Αντικαταθλιπτικών, θα πρέπει να μετρώνται τα επίπεδα όλων των φαρμάκων και να λαμβάνονται υπόψη όταν αξιολογούνται τα κλινικά συμπτώματα. Η παρακολούθηση των επιπέδων των φαρμάκων στο αίμα είναι σημαντική, τόσο επειδή τα φάρμακα έχουν στενό παράθυρο θεραπευτικής αποτελεσματικότητας όσο και επειδή έχει αποδειχθεί ότι δεν συσχετίζονται επαρκώς με την κλινική τους αποτελεσματικότητα. Έτσι η εμφάνιση φαρμακευτικής τοξικότητας είναι υπαρκτός κίνδυνος όταν αυξάνονται οι δόσεις προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των κλινικών συμπτωμάτων.

Προκειμένου να επιτευχθούν επίπεδα σταθερής κατάσταση χρειάζεται να ληφθεί το φάρμακο 7 – 21 ημέρες. Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένα επίπεδα Τρικυκλυκών Αντικαταθλιπτικών περιλαμβάνουν: βαρβιτουρικά, βουπροπιόνη, σιμετιδίνη, κορτικοστεροειδή, μεθυλφαινιδάτη, νευροληπτικά, από του στόματος αντισυλληπτικά, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs) (σιταλοπράμη, φλουοξετίνη, μιλνασιπράνη, νορφλουοξετίνη, παροξετίνη, σερτραλίνη, βενλαφαξίνη), βαλπροϊκό οξύ. Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν μείωση των επιπέδων των Τρικυκλυκών Αντικαταθλιπτικών περιλαμβάνουν: βαρβιτουρικά, ένυδρη χλωράλη, γλουτεθιμίδιο, νικοτίνη (κάπνισμα), φαινοβαρβιτάλη.

Η τοξικότητα από αυτή την ομάδα των φαρμάκων εμφανίζεται πιο εύκολα στους ηλικιωμένους, ως αποτέλεσμα μειωμένου μεταβολισμού καθώς επίσης και λόγω της ταυτόχρονης χρήσης φαινοθειαζίνης. Τα Τρικυκλικά Αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της γλυκόζης στον ορό και μείωση στην ανοχή της γλυκόζης. Ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να παρακολουθούνται για την εμφάνιση υπεργλυκαιμίας, όταν κάνουν χρήση αυτών των φαρμάκων. Όταν τα Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα λαμβάνονται ταυτόχρονα με το βότανο Pausinystalia yohimbe, αυξάνεται ο κίνδυνος για υπέρταση.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ελάχιστη Θεραπευτική Συγκέντρωση: 75 – 250 ng/ml
 • Συγκέντρωση Άμεσης Λήψης Μέτρων: > 400 ng/ml (Επίπεδα Πανικού)

 

Προετοιμασία Ασθενούς

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση. 
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |