Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ιντερλευκίνη 10 (IL-10)Περιγραφή

Η Ιντερλευκίνη 10 (IL-10), γνωστή και ως παράγοντας αναστολής σύνθεσης των κυτοκινών (CSIF), είναι μέλος της οικογένειας των IL-10 κυτοκινών που περιλαμβάνει επίσης τις IL-19, IL-20, IL-22, IL-24 και IL-26/AK155. Η ανθρώπινη IL-10 είναι ένα μόριο 18 kDa με τέσσερις κυστεΐνες που σχηματίζουν δύο δισουλφιδικές γέφυρες. Η IL-10 εκκρίνεται από πολλούς τύπους όπως από τα ενεργοποιημένα αιμοποιητικά κύτταρα, τα ηπατοκύτταρα, τα κερατινοκύτταρα και την κυτταροτροφοβλάστη του πλακούντα. Στον ορό, η IL-10 είναι ένα ομοδιμερές με φαινομενικό μοριακό βάρος 39 kDa. Το γονίδιο για την IL-10 στον άνθρωπο βρίσκεται στο χρωμόσωμα 1 ως ένα μόνο αντίγραφο στο γονιδίωμα.

Η IL-10 πραγματοποιεί τις βιολογικές της δραστηριότητες μέσω ενός ετεροδιμερούς υποδοχέα που αποτελείται από δυο υπομονάδες, την IL-10 Rα/IL-10R1 και την IL-10 Rβ/IL-10R2. Η διμερής IL- 10 δεσμεύεται αρχικά σε δύο αλυσίδες IL-10 Rα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των δύο αλυσίδων IL-10 Rβ και στη συνέχεια ενός καταρράκτη διεργασιών. Η υπομονάδα IL-10 Rα είναι μια διαμεμβρανική γλυκοπρωτεΐνη με μοριακό βάρος 110 kDa η οποία εκφράζεται σε λεμφοκύτταρα, ΝΚ κύτταρα, μακροφάγα, μονοκύτταρα, εντερικά επιθηλιακά κύτταρα, κυτταροτροφοβλάστες, αστροκύτταρα και ενεργοποιημένα ηπατοκύτταρα. Η υπομονάδα IL-10 Rβ είναι μια 75 kDa διαμεμβρανική γλυκοπρωτεΐνη που βρίσκεται σε πολλούς τύπους κυττάρων και η οποία δεν δεσμεύει την IL-10 άμεσα, αλλά είναι απαραίτητη για την μεταβίβαση του αρχικού μηνύματος. Η υπομονάδα IL- 10 Rβ σχετίζεται  επίσης με τις υπομονάδες IL-20 Rα, IL-22 Rα και IL-28 Rα στο σχηματισμό συμπλόκων υποδοχέων για τις IL-22 , IL-26 , IL- 28 και IL-29.

Η συμμετοχή της IL-10 στην ανοσορύθμιση περιλαμβάνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιδράσεις. Προάγει την φαγοκυτταρική δράση και τις Th2 αποκρίσεις, αλλά καταστέλλει την παρουσίαση του αντιγόνου και τις Th1 προφλεγμονώδεις αποκρίσεις. Η IL-10 είναι ένα κρίσιμο μόριο στον έλεγχο των ιογενών λοιμώξεων καθώς και των αλλεργικών και των αυτοάνοσων φλεγμονών. Τα επίπεδα της IL- 10 είναι αυξημένα στον ορό, το περιτοναϊκό υγρό και το σάλιο σε ασθενείς με μελάνωμα, καρκίνο των ωοθηκών και σύνδρομο Sjogren. Η IL-10 παρουσιάζει μειωμένα επίπεδα στον ορό κατά τη διάρκεια της προεκλαμψίας και στο σπερματικό υγρό των υπογόνιμων ανδρών. Οι πολυμορφισμοί της IL-10 σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτοανοσίας, ιογενών λοιμώξεων και καρκίνων, ενώ οι πολυμορφισμοί του IL-10 Rα σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια.

Η έκφρασητης IL-10 είναι αυξημένη σε παρασιτικές μολύνσεις όπως με Schistosoma mansoni, Leishmania, Toxoplasma gondii και Trypanosoma.  Επιπλέον, υψηλή έκφραση IL-10 ανιχνεύθηκε σε μυκοβακτηριδιακές λοιμώξεις όπως με Mycobacterium leprae, Mycobacterium tuberculosis και Mycobacterium avium.  Τα υψηλά επίπεδα έκφρασης της IL-10 που βρίσκονται σε ρετροϊικές μολύνσεις, επάγουν την ανοσοανεπάρκεια.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ορός / Πλάσμα:  < 0.16 -12.70 pg/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |