Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ιντερλευκίνη 2 (IL-2)Περιγραφή

Η Ιντερλευκίνη 2 (IL-2) παίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργοποίηση και τον πολλαπλασιασμό λεμφοκυττάρων που έχουν έρθει αρχικά σε επαφή με αντιγόνα. Η IL-2 παίζει ουσιαστικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό των Τ-κυττάρων, των κυττάρων ΝΚ (φυσικοί φονείς) και των Β-κυττάρων κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων της απόκρισής τους. Κύτταρα που εκκρίνουν IL-2 περιλαμβάνουν τα γδ T-κύτταρα, τα ενεργοποιημένα Τ-κύτταρα CD4+ και CD8+, οι νευρώνες, η μικρογλοία και τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα.

Η IL-2 είναι μία 15 kDa γλυκοπρωτεΐνη που κωδικοποιείται από ένα μόνο γονίδιο που βρίσκεται στην περιοχή q26-28 του χρωμοσώματος 4 στον άνθρωπο. Η έκφραση του γονιδίου της IL-2 ρυθμίζεται στο μεταγραφικό επίπεδο από διάφορους μηχανισμούς ενεργοποίησης. Ο ειδικός πολλαπλασιασμός μετά από αντιγονική διέγερση των βοηθητικών και κυτταροτοξικών Τ-λεμφοκυττάρων, εξαρτάται σε αποφασιστικό βαθμό από την έκφραση της IL-2, την έκκριση και σύνδεση της με τους υποδοχείς για την IL-2, επαγόμενη με έναν αυτοκρινή τρόπο στην επιφάνεια των Τ-κυττάρων.

Εκτός από τον πιο σημαντικό της ρόλο στη, δηλαδή τη διαμεσολάβηση για τον πολλαπλασιασμό των Τ-λεμφοκυττάρων μετά την ειδική αντιγονική τους διέγερση, η IL-2 ρυθμίζει την έκφραση της ιντερφερόνης και των κύριων αντιγόνων ιστοσυμβατότητας, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των ενεργοποιημένων Β-κυττάρων, αυξάνει τη δραστικότητα των ΝΚ κυττάρων και αναστέλλει το σχηματισμό αποικιών των κοκκιοκυττάρων-μακροφάγων. Μεταβολές στην ικανότητα των Τ-κυττάρων να συνθέτουν IL-2 έχουν παρατηρηθεί σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις. Λόγω του κεντρικού ρόλου της IL-2 στην ανοσολογική απόκριση, η IL-2 αποδείχθηκε ένα πολύ σημαντικό μόριο για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Η IL-2 εμφανίζει αντικαρκινική δράση, έτσι έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου.

Η παρακολούθηση των επιπέδων της IL-2 στον ορό παρέχει λεπτομερή στοιχεία σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος, τα λοιμώδη νοσήματα, η απόρριψη του μοσχεύματος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και ο διαβήτης τύπου Ι.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ορός / Πλάσμα:  < 18.80 pg/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |