Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ιντερλευκίνη 4 (IL-4)Περιγραφή

Η Ιντερλευκίνη 4 (IL-4) υπάρχει σε διάφορες μορφές με μοριακό βάρος μεταξύ 15.000 και 19.000 daltons, που αντιπροσωπεύουν μεταβλητή γλυκοζυλίωση. Το γονίδιο για την IL-4 στον άνθρωπο βρίσκεται στο μακρύ σκέλος του χρωμοσώματος 5 σε στενή σχέση με τα γονίδια για την IL-13, την IL-5, το GM-CSF και την IL-3.

Η IL-4 πραγματοποιεί τη λειτουργία της μέσω δέσμευσης σε υποδοχείς που εκφράζονται στα κύτταρα-στόχους. Υποδοχείς της υπάρχουν σε Β- και Τ-λεμφοκύτταρα και σε μακροφάγα καθώς και σε διάφορες κυτταρικές σειρές. Στα Τ- και τα Β-κύτταρα, οι υποδοχείς βρίσκονται σε χαμηλούς αριθμούς (περίπου 400) και οι οποίοι μπορεί να αυξηθούν από την επίδραση της IL-2 και IL-4.

Η IL-4 παράγεται από ένα συγκεκριμένο υποσύνολο των Τ βοηθητικών κυττάρων, τα Τh2 κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα έχουν την τάση να παράγουν ένα συγκεκριμένο σύνολο λεμφοκινών, περιλαμβανομένων των IL-4, IL-5, IL-6, IL-10, IL-13, IL-3 και GM-CSF και δεν μπορούν να παράγουν IL-2, IFN-γ και λεμφοτοξίνη (TNF-β). Εκτός από τα Τ-κύτταρα, έχει αποδειχθεί ότι τα ιστιοκύτταρα (μαστοκύτταρα) και τα βασεόφιλα μπορεί να παράγουν IL-4.

Η IL-4 παρουσιάζει διαφορετικές δράσεις επί των διαφόρων αιμοποιητικών κυτταρικών τύπων. Επί των Β-κυττάρων, η IL-4 προάγει την ανοσολογική αλλαγή των αντισωμάτων σε IgE και IgG1 και ρυθμίζει την έκφραση των MHC τάξης II και την έκφραση CD23. Μπορεί και προάγει την επιβίωση, την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση τόσο των Τ- όσο και των Β-λεμφοκυττάρων, των ιστιοκυττάρων και των ενδοθηλιακών κυττάρων. Επιπλέον, η IL-4 μπορεί να αναστείλει την παραγωγή του TNF-α, της IL-1  και της IL-6 από τα μακροφάγα. Η IL-4 έχει επίσης αντικαρκινική δραστικότητα τόσο in vivo όσο και in vitro.

Τιμές Αναφοράς

 • Ορός / Πλάσμα:  < 7.80 pg/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |