Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μεθαμφεταμίνη (MET) ΟύρωνΠεριγραφή

Η Μεθαμφεταμίνη και η αμφεταμίνη ανήκουν σε μια ομάδα συγγενών φαρμάκων που ονομάζονται συμπαθομιμητικές αμίνες και που είναι διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η αμφεταμίνη εισήχθη στην Ιατρική για πρώτη φορά το 1930 και χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης, της ναρκοληψίας, της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης. Η Μεθαμφεταμίνη μεταβολίζεται προς αμφεταμίνη και αποβάλλονται μαζί στα ούρα. Αντίθετα η αμφεταμίνη δεν μεταβολίζεται προς Μεθαμφεταμίνη. Η Μεθαμφεταμίνη υπάρχει σε δύο διαφορετικές μορφές την «d» και την «l». Η Μεθαμφεταμίνη που κυκλοφορεί παράνομα είναι κυρίως η d-Μεθαμφεταμίνη ενώ αυτή που υπάρχει σε ορισμένα φάρμακα είναι η l-Μεθαμφεταμίνη (l-δεσοξυεφεδρίνη). Τυπικά, ο χρόνος ανίχνευσης στα ούρα μετά την τελευταία δόση είναι 1-5 ημέρες.

Φυσιολογικές δράσεις: Αύξηση του μεταβολισμού, του καρδιακού ρυθμού, της ενεργητικότητας, της νευρικότητας, της εγρήγορσης και μείωση της όρεξης.

Ψυχολογικές δράσεις: Η Μεθαμφεταμίνη έχειέναν μακρύ κατάλογο δυνητικά καταστροφικών παρενεργειών όπως παράνοια, ψευδαισθήσεις, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Υψηλές δοσολογίες και η μακροχρόνια χρήση μπορεί να επιφέρουν πλήρη ψύχωση με βίαιη και επιθετική συμπεριφορά και μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα που μοιάζουν με σχιζοφρένεια.

Η εξέταση ανιχνεύει τις ουσίες d-Μεθαμφεταμίνη, l-Μεθαμφεταμίνη, p-Υδροξυμεθαμφεταμίνη, Μεφεντερμίνη, 3,4-Μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη (MDMA).

 

Εξέταση

Ποιοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Μεθαμφεταμίνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |