Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μεθαμφεταμίνη (MET) ΟύρωνΠεριγραφή

Η Μεθαμφεταμίνη και η αμφεταμίνη ανήκουν σε μια ομάδα συγγενών φαρμάκων που ονομάζονται συμπαθομιμητικές αμίνες και που είναι διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η αμφεταμίνη εισήχθη στην Ιατρική για πρώτη φορά το 1930 και χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης, της ναρκοληψίας, της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης. Η Μεθαμφεταμίνη μεταβολίζεται προς αμφεταμίνη και αποβάλλονται μαζί στα ούρα. Αντίθετα η αμφεταμίνη δεν μεταβολίζεται προς Μεθαμφεταμίνη. Η Μεθαμφεταμίνη υπάρχει σε δύο διαφορετικές μορφές την «d» και την «l». Η Μεθαμφεταμίνη που κυκλοφορεί παράνομα είναι κυρίως η d-Μεθαμφεταμίνη ενώ αυτή που υπάρχει σε ορισμένα φάρμακα είναι η l-Μεθαμφεταμίνη (l-δεσοξυεφεδρίνη). Τυπικά, ο χρόνος ανίχνευσης στα ούρα μετά την τελευταία δόση είναι 1-5 ημέρες.

Φυσιολογικές δράσεις: Αύξηση του μεταβολισμού, του καρδιακού ρυθμού, της ενεργητικότητας, της νευρικότητας, της εγρήγορσης και μείωση της όρεξης.

Ψυχολογικές δράσεις: Η Μεθαμφεταμίνη έχειέναν μακρύ κατάλογο δυνητικά καταστροφικών παρενεργειών όπως παράνοια, ψευδαισθήσεις, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Υψηλές δοσολογίες και η μακροχρόνια χρήση μπορεί να επιφέρουν πλήρη ψύχωση με βίαιη και επιθετική συμπεριφορά και μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα που μοιάζουν με σχιζοφρένεια.

Η εξέταση ανιχνεύει τις ουσίες d-Μεθαμφεταμίνη, l-Μεθαμφεταμίνη, p-Υδροξυμεθαμφεταμίνη, Μεφεντερμίνη, 3,4-Μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη (MDMA).

 

Εξέταση

Ποιοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Μεθαμφεταμίνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |