Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Παράγοντας XIII - Μοριακός Έλεγχος Πολυμορφισμού V34LΣτο τελικό στάδιο της πήξης, ο Παράγοντας XIII (Παράγοντας Πήξης 13) ενεργοποιείται από το πεπτιδίου ενεργοποιήσεως του. Ο ενεργοποιημένος Παράγοντας XIII δημιουργεί ομοιοπολική διασταυρούμενη σύνδεση του ινώδους και μετατροπή των διαλυτών μορίων του ινώδους σε ένα σταθερό αδιάλυτο θρόμβο. Ο Παράγοντας XIII συμμετέχει επίσης και σε άλλες φυσιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της συστολής του θρόμβου, της μετανάστευσης των κυττάρων και της επούλωσης των τραυμάτων.

Το γονίδιο του Παράγοντα XIII έχει έναν κοινό πολυμορφισμό Val34Leu, προκαλώντας αλλαγή στη δομή της πολυπεπτιδικής αλυσίδας κοντά στη θέση διάσπασης της θρομβίνης. Ο πολυμορφισμός 34L έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για φλεβική θρόμβωση, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικού επεισοδίου σε αρκετές μελέτες.

Οι ομοζυγώτες VV αποτελούν περίπου το 53% των περιπτώσεων, οι ετροζυγώτες VL το 39% των περιπτώσεων και έχουν σχετικά μειωμένο κίνδυνο για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και φλεβικής θρόμβωσης ενώ οι ομοζυγώτες LL αποτελούν το 8% των περιπτώσεων και έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και φλεβικής θρόμβωσης σε σχέση με τους ομοζυγώτες VV.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Τα αποτελέσματα δίδονται ως: Ομυζυγώτης (VV), Ετεροζυγώτης (VL), Ομυζυγώτης (LL),

 

Μέθοδος

 • PCR και ανάστροφος υβριδισμός

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |