Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Παράγοντας XIII - Μοριακός Έλεγχος Πολυμορφισμού V34LΣτο τελικό στάδιο της πήξης, ο Παράγοντας XIII (Παράγοντας Πήξης 13) ενεργοποιείται από το πεπτιδίου ενεργοποιήσεως του. Ο ενεργοποιημένος Παράγοντας XIII δημιουργεί ομοιοπολική διασταυρούμενη σύνδεση του ινώδους και μετατροπή των διαλυτών μορίων του ινώδους σε ένα σταθερό αδιάλυτο θρόμβο. Ο Παράγοντας XIII συμμετέχει επίσης και σε άλλες φυσιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της συστολής του θρόμβου, της μετανάστευσης των κυττάρων και της επούλωσης των τραυμάτων.

Το γονίδιο του Παράγοντα XIII έχει έναν κοινό πολυμορφισμό Val34Leu, προκαλώντας αλλαγή στη δομή της πολυπεπτιδικής αλυσίδας κοντά στη θέση διάσπασης της θρομβίνης. Ο πολυμορφισμός 34L έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για φλεβική θρόμβωση, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικού επεισοδίου σε αρκετές μελέτες.

Οι ομοζυγώτες VV αποτελούν περίπου το 53% των περιπτώσεων, οι ετροζυγώτες VL το 39% των περιπτώσεων και έχουν σχετικά μειωμένο κίνδυνο για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και φλεβικής θρόμβωσης ενώ οι ομοζυγώτες LL αποτελούν το 8% των περιπτώσεων και έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και φλεβικής θρόμβωσης σε σχέση με τους ομοζυγώτες VV.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Τα αποτελέσματα δίδονται ως: Ομυζυγώτης (VV), Ετεροζυγώτης (VL), Ομυζυγώτης (LL),

 

Μέθοδος

 • PCR και ανάστροφος υβριδισμός

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |