Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Σαλμονέλλα (Salmonella enterica), Μοριακή ΑνίχνευσηΗ Salmonella enterica είναι ένα κινητό, σχήματος ραβδίου, Gram αρνητικό βακτήριο που ανήκει στην οικογένεια Enterobecteriacae. Υπάρχουν πάνω από 2.000 ορότυποι που συνθέτουν αυτό το είδος, με τα γονιδιώματα τους να κυμαίνονται σε μήκος από 4.5 έως 5 εκατομμύρια νουκλεοτίδια διατεταγμένα σε κυκλική διαμόρφωση με πλασμίδια. Αυτοί οι ορότυποι μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο που κυμαίνονται από γαστρεντερίτιδα μέχρι τυφοειδή πυρετό, ένα θανατηφόρο νόσημα για περίπου 500.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Η Salmonella enterica μπορεί να βρεθεί φυσικά σε πουλερικά και κόκκινο κρέας και μπορεί επίσης να μολύνει πηγές νερού. Όταν καταναλωθεί από τον άνθρωπο με οποιαδήποτε από αυτές τις πηγές, τότε το βακτήριο εκκρίνει πρωτεΐνες προσκόλλησης που ονομάζονται προσκολλητίνες και βοηθούν στην προσκόλληση του στα κύτταρα του εντερικού επιθηλίου. Στη συνέχεια, τα βακτήρια μετατοπίζονται στο ήπαρ και τη σπλήνα, όπου συνεχίζεται ο πολλαπλασιασμός τους. Από το ήπαρ, τα βακτήρια απελευθερώνονται πίσω στο έντερο και στη συνέχεια αποβάλλονται. Σε περιοχές με κακές συνθήκες υγιεινής, τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν τις πηγές νερού. Διάφορα αντιβιοτικά έχουν αποδειχθεί χρήσιμα στη μείωση της διάρκειας της λοίμωξης.

Οι 3 κύριοι ορότυποι προκαλούν πολύ διαφορετικά συμπτώματα. Η Salmonella enterica ορότυπος Typhi προκαλεί τον τυφοειδή πυρετό, που παρουσιάζεται αρχικά με εμετό και διάρροια. Αυτή η νόσος εξελίσσεται κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, οδηγώντας σε υψηλό πυρετό, κοιλιακό άλγος και εξάνθημα στο στήθος ή την κοιλιά. Μπορεί να προκύψουν διάφορες επιπλοκές όπως εντερική αιμορραγία ή διάτρηση του εντέρου και φλεγμονή διαφόρων οργάνων και των οστών. Η Salmonella enterica ορότυπος Typhimurium και η Salmonella enterica ορότυπος Enteritidis προκαλούν μόλυνση με πολύ ηπιότερα συμπτώματα από την S. typhi, και είναι υπεύθυνα για την πρόκληση σαλμονέλωσης, ενός είδους γαστρεντερίτιδας. Η S. enteritidis είναι πολύ πιο συχνή από την S. typhimurium. Η σαλμονέλωση χαρακτηρίζεται από έμετο, διάρροια και κοιλιακό πόνο, αλλά συνήθως διαρκεί περίπου επτά ημέρες πριν το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρει να την ελέγξει. Βέβαια σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη, η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Είδος Δείγματος

 • Κόπρανα
 • Άλλα Βιολογικά Υγρά

Μέθοδος

 • Ποσοτική Πραγματικού Χρόνου PCR (Real-Time PCR)

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |