Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Σιγκέλλα (Shigella sp.), Μοριακή ΑνίχνευσηΤο γένος Σιγκέλλα (Shigella) αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά είδη Gram αρνητικών βακτηριδίων και χωρίζεται σε τέσσερις οροομάδες. Τα είδη του γένους Shigella έχουν γονιδιώματα που κυμαίνονται σε μέγεθος από 4.4 Mbp ως 4.8 Mbp (εκατομμύρια ζεύγη βάσεων) διατεταγμένα σε ένα κυκλικό σχηματισμό και είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες της νόσου σιγκέλλωση.

Τα είδη του γένους Shigella μολύνουν τα κύτταρα Μ του εντερικού επιθηλίου και στη συνέχεια απελευθερώνουν πρωτεΐνες εντός του κυττάρου ξενιστή. Η εξάπλωση των βακτηρίων μεταξύ των κυττάρων, έχει ως αποτέλεσμα την αποδόμηση του επιθηλίου του εντέρου.

Η μόλυνση με είδη του γένους Shigella έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πυρετός, έμετος, κοιλιακός πόνος και διάρροια, που προκύπτουν από τη φλεγμονή του παχέος εντέρου και του εντερικού αυλού. Τα πολύ σοβαρά συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά και ενυδάτωση.

Η Shigella dysenteriae (Σιγκέλλα δυσεντερίας) είναι το είδος της οροομάδας Α που προκαλεί δυσεντερία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες. Η οροομάδα Β αποτελείται από ορότυπους του είδους Shigella flexneri που βρίσκεται σε αναπτυσσόμενες χώρες και η οροομάδα C περιλαμβάνει τη Shigella boydi η οποία περιορίζεται στην Ινδία. Αυτά τα τρία είδη μοιάζουν στις φυσιολογικές τους λειτουργίες, ενώ η Shigella sonnei της οροομάδας D που βρίσκεται σε αναπτυγμένες χώρες, είναι γενετικά περισσότερο διαφορετική.  

Είδος Δείγματος

 • Κόπρανα
 • Άλλα Βιολογικά Υγρά

Μέθοδος

 • Ποσοτική Πραγματικού Χρόνου PCR (Real-Time PCR)

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |