Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Σπέρμα, ΚαλλιέργειεςΟι λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος είναι σχετικά κοινές σε άνδρες και οι κλινικοί ανδρολόγοι συχνά συναντούν τέτοιους ασθενείς. Οι λοιμώξεις περιλαμβάνουν είτε την κυστεοουρηθρίτιδα, που προκαλείται από κοινά μικρόβια που προσβάλλουν το ουροποιητικό ή από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα παθογόνα, είτε λοιμώξεις που αφορούν τον προστάτη, τις σπερματοδόχους κύστεις και την επιδιδυμίδα και που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα.

Η πιθανή σχέση μεταξύ λοίμωξης και υπογονιμότητας έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης εδώ και πολύ καιρό. Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ της λοίμωξης των επικουρικών γεννητικών αδένων και της μείωσης της ανδρικής γονιμότητας έχει αποκτήσει επιστημονικά και διαγνωστικά εργαλεία, αλλά τα αποτελέσματα της θεραπείας με αντιβιοτικά από την άποψη της γονιμότητας, παραμένουν απογοητευτικά. Το τελευταίο είναι πιθανόν να οφείλεται στις μη αναστρέψιμες λειτουργικές βλάβες που προκαλούνται από τη χρόνια λοίμωξη και φλεγμονή. Επομένως, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η επαρκής θεραπευτική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανδρικού ουροποιογεννητικού συστήματος, τόσο από τα κοινά μικρόβια όσο και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια, είναι ζωτικής σημασίας.

Η λοίμωξη των επικουρικών γεννητικών αδένων περιλαμβάνει την επιδιδυμίτιδα, τη σπερματοδοχοκυστίτιδα και την προστατίτιδα και προκαλείται είτε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια ή από τα λεγόμενα κοινά ουροπαθογόνα μικρόβια. Ανάμεσα στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια, τα Χλαμύδια του τραχώματος (Chlamydia trachomatis) είναι τα πιο κοινά παθογόνα, αλλά και ο Γονόκοκκος (Neisseria gonorrhoeae) είναι αρκετά συχνό. Τα κοινά ουροπαθογόνα συνήθως είναι η Escherichia coli, ο Streptococcus ομάδας D, είδη Proteus και Klebsiella. Ο ρόλος των κοαγκουλάση αρνητικών Σταφυλοκόκκων σε αυτές τις λοιμώξεις παραμένει αβέβαιος.

Η λοίμωξη προκαλεί φλεγμονή χαρακτηριζόμενη από τα κλασικά συμπτώματα όπως τον πόνο, τη διόγκωση και τη διαταραχή στη λειτουργία του αδένα. Η τελευταία είναι υπεύθυνη για την ελλιπή έκκριση των ενζύμων, των ανόργανων στοιχείων και των υγρών που απαιτούνται για τη βέλτιστη λειτουργία και μεταφορά των σπερματοζωαρίων. Η ανώμαλη βιοχημική σύνθεση του σπερματικού πλάσματος έχει σαν αποτέλεσμα μείωση του όγκου του σπέρματος, μη φυσιολογικό ιξώδες και ρευστοποίηση, ανώμαλο pH και μειωμένη λειτουργική ικανότητα των σπερματοζωαρίων. Αυτό τυπικά μπορεί να εκφράζεται ως μειωμένη κινητικότητα και σε αρκετές περιπτώσεις με αντισπερμικά αντισώματα που προκαλούν ανοσολογική υπογονιμότητα.

Η λοίμωξη αυξάνει τον αριθμό των πυοσφαιρίων, την παραγωγή δραστικών ριζών οξυγόνου (ROS) που αλλάζουν τη λιπιδική σύνθεση της μεμβράνης του σπερματοζωαρίου και μειώνουν τη δραστικότητα του  ακροσωματίου. Οι δραστικές ρίζες οξυγόνου επάγουν την οξειδωτική βλάβη στο DNA του σπέρματος, με την παραγωγή της 8-υδροξυ-δεοξυγουανοσίνης (8-OHdG) και τη δημιουργία μεταλλάξεων. Η φλεγμονή αυξάνει επίσης την παραγωγή κυτοκινών όπως της Ιντερλευκίνης-1 (IL-1α και IL-1β), της Ιντερλευκίνης-6 (IL-6), της Ιντερλευκίνης-8 (IL-8) και του παράγοντα νέκρωσης όγκων (TNF-a) που περιορίζουν περαιτέρω τη λειτουργία του σπέρματος.

Περιγραφή

Η Καλλιέργεια του Σπέρματος περιλαμβάνει:

 • Καλλιέργεια για Αερόβιους Μικροοργανισμούς
 • Καλλιέργεια για Αναερόβιους Μικροοργανισμούς
 • Καλλιέργεια για Μύκητες
 • Καλλιέργεια για Γονόκοκκο (Neisseria gonorrhoeae)
 • Καλλιέργεια για Μυκόπλασμα (Mycoplasma hominis)
 • Καλλιέργεια για Ουρεάπλασμα (Ureaplasma urealyticum)
 • Καλλιέργεια για Τριχομονάδες (Trichomonas vaginalis)

 

 • Στην περίπτωση απομόνωσης μικροοργανισμών από το δείγμα ακολουθεί Τεστ Ευαισθησίας στα Αντιβιοτικά (Αντιβιόγραμμα).
 • Ο έλεγχος του σπέρματος για μικροοργανισμούς πρέπει να συνοδεύεται από έλεγχο για την παρουσία Χλαμυδίων του τραχώματος (Chlamydia trachomatis).

 

Προετοιμασία Ασθενούς

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |