Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τοξόπλασμα (Toxoplasma gondii), Αντισώματα IgG, AvidityΠεριγραφή

Η τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική, παρασιτική ασθένεια που προκαλείται από το πρωτόζωο Toxoplasma gondii. Μεταδίδεται στον άνθρωπο από την κατανάλωση όχι καλά μαγειρεμένου κρέατος από μολυσμένα ζώα ή από την κατάποση ωοκύστεων εξαιτίας χειρισμών της άμμου για γάτες που περιέχουν μολυσμένα περιττώματα. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί στο έμβρυο μέσω του πλακούντα από την μητέρα. Μετά την κατάποση, τα παράσιτα ταξιδεύουν σε διάφορους ιστούς του σώματος και ομαδοποιούνται πολλά μαζί σε ωοκύστεις. Η επίκτητη τοξοπλάσμωση συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα σε ασθενείς με ακέραιο ανοσοποιητικό σύστημα. Σε περιπτώσεις ανοσοκαταστολής, μπορεί να προκαλέσει υπερπυρεξία, λεμφαδενοπάθεια, λεμφοκυττάρωση και σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκεφαλίτιδα, πνευμονίτιδα, μυοκαρδίτιδα, μυοσίτιδα και ενδεχομένως θάνατο. Η συγγενής εμβρυϊκή τοξοπλάσμωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης, υδροκέφαλου, νοητικής υστέρησης και μπορεί να οδηγήσει σε ενδομήτριο ή μετά τον τοκετό θάνατο. Ο ορολογικός έλεγχος για τον τίτλο των αντισωμάτων έναντι του Toxoplasma gondii συνιστάται για όλες τις έγκυες γυναίκες. Αν ο τίτλος των αντισωμάτων είναι θετικός, αναφερόμενος σε λοίμωξη κατά το παρελθόν, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το έμβρυο. Ωστόσο, το έμβρυο βρίσκεται σε κίνδυνο αν η ασθένεια εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, αν ο τίτλος αντισωμάτων είναι ενδεικτικός ενεργού λοίμωξης ή είναι αρχικά αρνητικός, η εξέταση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε κάθε μικροβιολογικό έλεγχο τους πρώτους 5 μήνες της εγκυμοσύνης και λίγο πριν από τον τοκετό. Όταν η τοξοπλάσμωση αποκτάται νωρίς στην εγκυμοσύνη, μπορεί να συστηθεί η αποβολή του κυήματος. Η τοξοπλάσμωση είναι συχνή σε προχωρημένο AIDS.

Ο προσδιορισμόςτης Avidity (Συγγένειας) είναι μια διαγνωστική μέθοδος που χρησιμοποιείται για να διαφοροποιήσει την πρόσφατη (οξεία) από την παρελθούσα λοίμωξη με Toxoplasma gondii στον ορό ασθενούς. Η Avidity (Συγγένεια) ορίζεται ως η δεσμευτική ισχύς του αντισώματος (σε δείγμα ορού) σε σχέση με το αντίστοιχο αντιγόνο. Η χαμηλή Συγγένεια των IgG αντισωμάτων στο πρώιμο στάδιο της λοίμωξης μπορεί να διαφοροποιηθεί από την υψηλή Συγγένεια των αντισωμάτων που σχετίζονται με παλαιότερη λοίμωξη. Ο προσδιορισμός της Συγγένειας των IgG αντισωμάτων είναι μια επιπλέον ανάλυση στον κλασικό ορολογικό έλεγχο σε σχέση με την κατάσταση της λοίμωξης από το Toxoplasma gondii.


Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι Τοξοπλάσματος (Toxoplasma gondii), τάξη αντισωμάτων IgG Avidity
  • Χαμηλή Συγγένεια (Index < 0.30) Χαμηλή συγγένεια των IgG αντισωμάτων έναντι του Toxoplasma gondii. Μπορεί να υποδηλώνουν πρόσφατη λοίμωξη από το παράσιτο, χωρίς όμως να αποκλείουν και την περίπτωση παλαιάς λοίμωξης.
  • Μέτρια Συγγένεια (Index 0.30 – 0.40) Μέτρια συγγένεια των IgG αντισωμάτων έναντι του Toxoplasma gondii. Συνιστάται επανάληψη της δοκιμασίας.
  • Υψηλή Συγγένεια (Index > 0.40) Υψηλή συγγένεια των IgG αντισωμάτων έναντι του Toxoplasma gondii. Υποδηλώνουν λοίμωξη από το παράσιτο τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν (Παλαιά λοίμωξη)

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση
 • Πρέπει να προηγηθεί μέτρηση των αντισωμάτων IgG έναντι του Toxoplasma gondii
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |