Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
  • Πρόσφατα άρθρα
  • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
    Ημερομηνία: 09-03-2017
    Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
    "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
  • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
    Ημερομηνία: 08-03-2017
    Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
    Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τροφική Δυσανεξία, TrophoScan 100



Περιγραφή

Ο Λουκρήτιος είπε ότι οι τροφές ενός ανθρώπου μπορεί να είναι δηλητήριο για κάποιον άλλο. Τα άτομα με αλλεργίες και άλλου τύπου τροφικές ευαισθησίες αντιδρούν αρνητικά σε ορισμένα τρόφιμα και συστατικά τροφίμων, που κάποιοι άλλοι μπορούν να καταναλώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολλά διαφορετικά είδη αντιδράσεων εμπλέκονται σε αυτές τις μεμονωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα μπορεί να περιλαμβάνουν IgE και μη IgE - μεσολαβούμενες πρωτογενείς ανοσολογικές ευαισθησίες, μη ανοσολογικές δυσανεξίες (όπως η ενζυμική ανεπάρκεια ή οι αντιδράσεις σε ορισμένες χημικές ουσίες), καθώς και δευτεροπαθείς ευαισθησίες.

Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού έναντι τροφίμων που δεν περιλαμβάνουν τις ανοσοσφαιρίνες IgE, συχνά ονομάζονται τροφικές δυσανεξίες. Η απουσία των IgE δεν τις κάνει λιγότερο πραγματικές, απλά συμμετέχουν διαφορετικοί  ανοσολογικοί μηχανισμοί, όπως είναι οι ανοσοσφαιρίνες IgG. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα που περιλαμβάνουν τις IgG χαρακτηρίζονται από λιγότερο σοβαρές αντιδράσεις (σε σχέση με τις αλλεργικές αντιδράσεις με την μεσολάβηση των IgE), είναι πολύ πιο συχνές (επηρεάζει περίπου το 45% του πληθυσμού) και έχουν καθυστερημένη έναρξη (2 έως 72 ώρες) μετά την κατανάλωση της τροφής. Αποφεύγοντας την κατανάλωση αυτών των τροφών (π.χ. αποκλεισμός ή κυκλική δίαιτα) είναι η καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση για την μείωση των συμπτωμάτων.

Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τη συμμετοχή των IgG στην τροφική δυσανεξία π.χ.:

  • Αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να συμβούν ανεξάρτητα από τις ειδικές ανοσοσφαιρίνες IgE
  • Αντίστοιχη μείωση των IgG ανοσοσφαιρινών, όταν το τρόφιμο που προκαλεί τη δυσανεξία απομακρύνεται από τη διατροφή
  • Ειδικές IgG του ορού έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις κοιλιοκάκης, δερματίτιδας ή ατοπικού εκζέματος καθώς σε ασθένειες με αυξημένη εντερική διαπερατότητα και στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (IBD), στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα, IBS), στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην παχυσαρκία, στο σακχαρώδη διαβήτη, σε περιπτώσεις αυτισμού, σχιζοφρένειας και διπολικών διαταραχών, σε ημικρανίες κλπ.

Ο έλεγχος για την παρουσία αυτών των ειδικών IgG έναντι των τροφών θα πρέπει να εξετάζεται σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής παρουσιάζει ασαφείς και χρόνιες παθήσεις και σε περιπτώσεις όπου οι κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν οδηγούν σε ασφαλή διαγνωστικά συμπεράσματα.

Τρόφιμα που ελέγχονται

  • Κρέατα
    • Χοιρινό, Μοσχάρι, Κοτόπουλο, Γαλοπούλα, Αρνί
  • Γαλακτοκομικά / Αυγά
    • Γάλα Αγελάδας, Κρόκος Αυγού, Ασπράδι Αυγού, Γάλα Κατσικίσιο
  • Θαλασσινά
    • Γαρίδα, Μύδι, Τόνος, Μπακαλιάρος Ατλαντικού, Γλώσσα, Μπαρμπούνι
  • Φρούτα
    • Μήλο, Πορτοκάλι, Μπανάνα, Μανταρίνι, Ακτινίδιο, Αχλάδι, Λεμόνι, Φράουλα, Ανανάς, Σταφύλι, Πεπόνι, Ρόδι
  • Ξηροί Καρποί
    • Φιστίκι Αράπικο, Αμύγδαλο, Καρύδι, Καρύδα, Φουντούκι, Μακαντέμια, Κάσιους, Ηλιόσπορος, Κολοκυθόσπορος, Φιστίκι Αιγίνης, Σουσάμι, Κουκουνάρι
  • Μανιτάρια / Ζύμες
    • Μανιτάρι, Μαγιά Αρτοποιίας
  • Διάφορα
    • Μουστάρδα, Κακάο, Καφές
  • Γλυκαντικά
    • Μέλι, Ζάχαρη (Καλαμοσάκχαρο)
  • Δημητριακά
    • Σιτάρι, Καλαμπόκι, Ρύζι, Βρώμη, Σιτάρι σκληρό, Φαγόπυρο, Σίκαλη, Κριθάρι,
  • Λαχανικά
    • Πατάτα, Καρότο, Κρεμμύδι, Αγγούρι, Ντομάτα, Παντζάρι, Άνηθος, Ρόκα, Μαϊντανός, Σέλινο, Σπανάκι, Μπρόκολο, Πιπεριά (Κόκκινη), Κολοκύθα, Λάχανο Άσπρο, Μελιτζάνα, Κολοκυθάκι, Ελιά, Φασολάκια πράσινα, Αρακάς, Μαρούλι, Κουνουπίδι, Σκόρδο,
  • Μπαχαρικά / Βότανα
    • Κύμινο, Μοσχοκάρυδο, Μαύρο Πιπέρι, Πάπρικα γλυκιά, Κανέλλα, Γαρίφαλο, Βασιλικός, Ρίγανη, Θυμάρι, Δυόσμος, Τσάι βουνού
  • Όσπρια
    • Φακές, Φασόλια Γίγαντες, Σόγια, Φοσόλια Λευκά, Ρεβίθια

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

  • Απαιτείται 8 -12 ώρες νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |