Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ιντερλευκίνη 1α (IL-1α)Περιγραφή

Οι κυτοκίνες έχουν αναδειχθεί ως μόρια που έχουν μεγάλη σημασία για τη ρύθμιση πολλών ανοσολογικών διεργασιών στο κύτταρο. Η ικανότητα να μετρηθούν με ακρίβεια, ποσοτικά και ποιοτικά, οι διαφορές στην παραγωγή των κυτοκινών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την κατανόηση των φυσιολογικών και παθολογικών διαδικασιών.

Η Ιντερλευκίνη 1 (IL-1) είναι στην ουσία μια οικογένεια πρωτεϊνών, η οποία περιλαμβάνει την IL-1α, την IL-1β, την IL-1RA (ανταγωνιστής του υποδοχέα της ιντερλευκίνης 1), την IL-18 και την IL-33.

Η IL-1α συντίθεται ως προ-κυτοκίνη με μοριακό βάρος 33 kDa (271 αμινοξέα) που στη συνέχεια διασπάται ενζυμικά στην ενεργό μορφή της με Μ.Β. 17 kDa (159 αμινοξέα). Η IL-1α παράγεται από πολλούς τύπους κυττάρων συμπεριλαμβανομένων των μακροφάγων, μονοκυττάρων, αστροκυττάρων, κερατινοκυττάρων, λιποκυττάρων, Τ-κυττάρων, ινοβλαστών, επιθηλιακών και ενδοθηλιακών κυττάρων και ηωσινόφιλων. Αν και η IL-1α και IL-1β παρουσιάζουν μόνο 27% ομολογία στα αμινοξέα τους, συνδέονται με τους ίδιους κυτταρικούς υποδοχείς, τον IL-1 RI (CD121a, κυρίως στα Τ-λεμφοκύτταρα,) και τον IL-1 RII (CD121b, κυρίως στα Β-λεμφοκύτταρα, τα ουδετερόφιλα και τα μακροφάγα), που βρίσκονται σε μια ποικιλία κυττάρων που εμπλέκονται σε ανοσολογικές ή φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Η κανονική παραγωγή της IL-1 είναι κρίσιμη για τη διαμεσολάβηση στις απαντήσεις του οργανισμού στις λοιμώξεις και τους τραυματισμούς.

Η παρουσία της IL-1α έχει καταδειχθεί σε διάφορα βιολογικά υγρά όπως στον ορό του αίματος, στο αρθρικό υγρό, σε υγρό προερχόμενο από τα ούλα, στο αμνιακό υγρό, στα πτύελα, στο εγκεφαλονωτιαίο  υγρό (ΕΝΥ), στα ούρα και στο βρογχοκυψελιδικό έκπλυμα (BAL).

Ασθένειες στις οποίες η IL-1 συμμετέχει ενεργά, περιλαμβάνουν φλεγμονώδεις νόσους όπως η αρθρίτιδα, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, το σηπτικό σοκ, καθώς και η αθηροσκλήρωση, οι αλλεργίες και ορισμένα είδη καρκίνου.

Αυξημένα επίπεδα της IL-1α στον ορό έχουν βρεθεί σε ασθενείς με ολική αντικατάσταση ισχίου / αρθροπλαστικές, σε ασθενείς με πρόσφατα διαγνωσθέν ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, στις περιπτώσεις αρκετών μορφών καρκίνου, όπως καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, καρκίνο παγκρέατος και καρκίνο του θυρεοειδούς, σε πειραματική οξεία πυελονεφρίτιδα, σε οξεία ιογενή ηπατίτιδα και σε σηπτικό σοκ. Αυξημένα επίπεδα της IL-1α τόσο στον ορό όσο και στο αρθρικό υγρό έχουν βρεθεί σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η αύξηση της IL-1α είναι ένας δείκτης για οδοντικά νοσήματα όπως στις πολφικές φλεγμονές και τις λοιμώξεις των ριζικών σωλήνων.

Ορισμένες πνευμονικές διαταραχές συνοδεύονται από αύξηση των επιπέδων της IL-1α στο πλάσμα και το BAL, όπως π.χ. η κυστική ίνωση και συστηματική σκλήρυνση (σκληρόδερμα). Αύξηση των επιπέδων της IL-1α του πλάσματος και του ΕΝΥ έχουν βρεθεί σε ασθενείς με σχιζοφρένεια. Η υψηλή συγκέντρωση της IL-1α στην τραχηλική βλέννη εγκύων γυναικών θεωρείται ότι ανήκει στον τοπικό αμυντικό μηχανισμό κατά των λοιμώξεων. Τα επίπεδα της IL-1α στο αίμα των νεογέννητων βρεφών με συστηματική λοίμωξη κατά τη νεογνική περίοδο είναι σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με φυσιολογικά βρέφη. Τα επίπεδα της IL-1α στα ούρα ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστεως σχετίζονται με την εξέλιξη της νόσου και την ανταπόκριση στη θεραπεία.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ορός / Πλάσμα:  < 3.90 pg/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση. Ο ασθενής θα πρέπει να διακόπτει, όπου είναι εφικτό, φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνει με κορτικοειδή, ανοσοκατασταλτικά ή βιολογικούς ανοσορυθμιστικούς παράγοντες, έως και 48 ώρες πριν την αιμοληψία.

 

Είδος Δείγματος: Ορός, Πλάσμα (EDTA, Κιτρικά, Ηπαρίνη), ΕΝΥ, Ούρα, Αμνιακό Υγρό, Αρθρικό Υγρό, Πτύελα, Βρογχοκυψελιδικό Έκπλυμα, Άλλα Βιολογικά Υγρά

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |