Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
β-Ντιφενσίνη-2 ΚοπράνωνΟι β-Ντιφενσίνες (Defensins) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλουν με την αντιμικροβιακή τους δράση στην λειτουργία του φραγμού των εντερικών επιθηλιακών κυττάρων.

Οι Ντιφενσίνες παρουσιάζουν διάφορους βαθμούς αντιμικροβιακής δράση έναντι βακτηρίων, μυκήτων και μερικών ιών με φάκελο. Οι Ντιφενσίνες των σπονδυλωτών ταξινομούνται ως άλφα- ή βήτα- Ντιφενσίνες, ανάλογα με το πώς διατάσσονται οι δισουλφιδικοί τους δεσμοί. Έχουν ανακαλυφθεί εννέα Ντιφενσίνες στον άνθρωπο, όλες επιθηλιακής προέλευσης, τρεις από τις οποίες είναι β-Ντιφενσίνες (HBD-1 , -2 και -3). Η έκφραση των β-Ντιφενσινών επάγεται από τις προ-φλεγμονώδεις κυτοκίνες καθώς επίσης και μέσω επαγωγής από διάφορους μικροοργανισμούς (π.χ. Ε. coli, Η. pylori ή Ρ. aeruginosa).

Μια ανεπάρκεια της β-Ντιφενσίνης-2 μπορεί για παράδειγμα, να παρατηρηθεί στον εντερικό βλεννογόνο των ασθενών με νόσο του Crohn. Το σύστημα άμυνας της βλεννογόνιας μεμβράνης περιορίζεται και επομένως επιτρέπει αυξημένη εισβολή βακτηρίων, η οποία μπορεί να οδηγεί στις τυπικές λοιμώξεις σε ασθενείς με νόσο του Crohn.

Κατά πόσο η ανεπάρκεια της β-Ντιφενσίνης-2 θα μπορούσε ακόμη και να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου του Crohn, είναι σήμερα αντικείμενο έρευνας, όπως επίσης και η δυνατότητα των προβιοτικών βακτηρίων να παράγουν β-Ντιφενσίνες.

 • Μειωμένα επίπεδα β-Ντιφενσίνης-2 παρατηρούνται στη νόσο του Crohn (HBD-2)
 • Αυξημένα επίπεδα β-Ντιφενσίνης-2 παρατηρούνται στην ελκώδη κολίτιδα (HBD-2)

 

Τιμές Αναφοράς

 • 8.0 – 60.0 ng/g κοπράνων

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση δείγματος κοπράνων σε περιέκτη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |