Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Καλπροτεκτίνη ΚοπράνωνΠεριγραφή

Η Καλπροτεκτίνη είναι μια πρωτεΐνη που δεσμεύει το ασβέστιο και εκκρίνεται κυρίως από ουδετερόφιλα και μονοκύτταρα. Η Καλπροτεκτίνη των κοπράνων αποτελεί έναν δείκτης νεοπλασματικών και φλεγμονωδών νοσημάτων του γαστρεντερικού.

Συχνά είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και των χρονίων φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου. Αυτό οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε εκτεταμένες και επεμβατικές εξετάσεις, όπως η κολονοσκόπηση. Η μέτρηση της Καλπροτεκτίνης επιτρέπει τη σαφή διαφοροποίηση μεταξύ των δύο ομάδων ασθενών. Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων Καλπροτεκτίνης στα κόπρανα με τα ιστολογικά και ενδοσκοπικά ευρήματα της δραστηριότητας της νόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας, καθώς και με την απέκκριση στα κόπρανα των σημασμένων με ίνδιο-111 ουδετερόφιλων κοκκιοκυττάρων, μια εξέταση που έχει προταθεί ως «μέθοδος αναφοράς» για την εκτίμηση της δραστηριότητας των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου. Ωστόσο, η μέτρηση των σημασμένων με ίνδιο-111 ουδετερόφιλων είναι πολύ δαπανηρή (νοσηλεία του ασθενούς, ανάλυση και απομάκρυνση του ισοτοπικού υλικού) και επίσης εκθέτει τους ασθενείς σε ραδιενεργά υλικά. Για το λόγο αυτό, δεν συνιστάται η εφαρμογή της σε παιδιά και έγκυες γυναίκες. Τα αυξημένα επίπεδα Καλπροτεκτίνης έχουν πολύ καλύτερη προγνωστική αξία όσον αφορά την υποτροπή της νόσου από ότι οι τυπικοί δείκτες της φλεγμονής (CRP, ΤΚΕ).

Συγκρινόμενη η Καλπροτεκτίνη με την ανίχνευση αίματος στα κόπρανα για τον έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου, καταδεικνύεται σαφώς τη διαγνωστική υπεροχή της μέτρησης της Καλπροτεκτίνης στα κόπρανα. Η παράμετρος έχει υψηλή διαγνωστική αξία: αν τα επίπεδα Καλπροτεκτίνης στα κόπρανα είναι χαμηλά, η πιθανότητα να μην υπάρχει καμία οργανική εντερική νόσος, είναι υψηλή.

Ενδείξεις: Δείκτης οξείας φλεγμονής, εκτίμηση του βαθμού φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα, παράμετρος για την παρακολούθηση της νόσου Crohn, της ελκώδους κολίτιδας ή της κατάστασης του ασθενούς μετά την αφαίρεση πολυπόδων, διάκριση μεταξύ ασθενών με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (οξεία νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα) και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου όταν χρησιμοποιείται μια εξέταση κοπράνων.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό: < 50 μg/gr κοπράνων
 • Οριακό: 50 – 100 μg/gr κοπράνων
 • Θετικό: > 100 μg/gr κοπράνων

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση δείγματος κοπράνων σε περιέκτη

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |