Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
  • Πρόσφατα άρθρα
  • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
    Ημερομηνία: 28-07-2017
    Κατηγορία: Διάφορα
    Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
  • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
    Ημερομηνία: 13-07-2017
    Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
    Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τροφική Δυσανεξία, TrophoScan 10+



Περιγραφή

Ο Λουκρήτιος είπε ότι οι τροφές ενός ανθρώπου μπορεί να είναι δηλητήριο για κάποιον άλλο. Τα άτομα με αλλεργίες και άλλου τύπου τροφικές ευαισθησίες αντιδρούν αρνητικά σε ορισμένα τρόφιμα και συστατικά τροφίμων, που κάποιοι άλλοι μπορούν να καταναλώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολλά διαφορετικά είδη αντιδράσεων εμπλέκονται σε αυτές τις μεμονωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα μπορεί να περιλαμβάνουν IgE και μη IgE - μεσολαβούμενες πρωτογενείς ανοσολογικές ευαισθησίες, μη ανοσολογικές δυσανεξίες (όπως η ενζυμική ανεπάρκεια ή οι αντιδράσεις σε ορισμένες χημικές ουσίες), καθώς και δευτεροπαθείς ευαισθησίες.

Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού έναντι τροφίμων που δεν περιλαμβάνουν τις ανοσοσφαιρίνες IgE, συχνά ονομάζονται τροφικές δυσανεξίες. Η απουσία των IgE δεν τις κάνει λιγότερο πραγματικές, απλά συμμετέχουν διαφορετικοί  ανοσολογικοί μηχανισμοί, όπως είναι οι ανοσοσφαιρίνες IgG. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα που περιλαμβάνουν τις IgG χαρακτηρίζονται από λιγότερο σοβαρές αντιδράσεις (σε σχέση με τις αλλεργικές αντιδράσεις με την μεσολάβηση των IgE), είναι πολύ πιο συχνές (επηρεάζει περίπου το 45% του πληθυσμού) και έχουν καθυστερημένη έναρξη (2 έως 72 ώρες) μετά την κατανάλωση της τροφής. Αποφεύγοντας την κατανάλωση αυτών των τροφών (π.χ. αποκλεισμός ή κυκλική δίαιτα) είναι η καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση για την μείωση των συμπτωμάτων.

Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τη συμμετοχή των IgG στην τροφική δυσανεξία π.χ.:

  • Αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να συμβούν ανεξάρτητα από τις ειδικές ανοσοσφαιρίνες IgE
  • Αντίστοιχη μείωση των IgG ανοσοσφαιρινών, όταν το τρόφιμο που προκαλεί τη δυσανεξία απομακρύνεται από τη διατροφή
  • Ειδικές IgG του ορού έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις κοιλιοκάκης, δερματίτιδας ή ατοπικού εκζέματος καθώς σε ασθένειες με αυξημένη εντερική διαπερατότητα και στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (IBD), στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα, IBS), στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην παχυσαρκία, στο σακχαρώδη διαβήτη, σε περιπτώσεις αυτισμού, σχιζοφρένειας και διπολικών διαταραχών, σε ημικρανίες κλπ.

Ο έλεγχος για την παρουσία αυτών των ειδικών IgG έναντι των τροφών θα πρέπει να εξετάζεται σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής παρουσιάζει ασαφείς και χρόνιες παθήσεις και σε περιπτώσεις όπου οι κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν οδηγούν σε ασφαλή διαγνωστικά συμπεράσματα.

Τρόφιμα που ελέγχονται

  • Κρέατα
    • Χοιρινό
    • Κοτόπουλο
  • Γαλακτοκομικά / Αυγά
    • Γάλα Αγελάδας
    • Αυγό Ολόκληρο
  • Δημητριακά
    • Σιτάρι 
  • Όσπρια
    • Σόγια
  • Ξηροί Καρποί
    • Φιστίκι Αράπικο
    • Αμύγδαλα
    • Καρύδι
    • Φουντούκι
  • Θαλασσινά
    • Γαρίδα
    • Μπακαλιάρος Ατλαντικού
    • Γλώσσα

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

  • Απαιτείται 8 -12 ώρες νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |