Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Σελήνιο (Se) ΣπέρματοςΤο Σελήνιο (Se) ένα βασικό ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την ολοκλήρωση πολλών φυσιολογικών λειτουργιών. Ως συστατικό ενζύμων όπως η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης και των σεληνοπρωτεϊνών, παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές βιολογικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων της αντιοξειδωτικής άμυνας, της γονιμότητας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες, στο μεταβολισμό του θυρεοειδούς, στις λειτουργίες του ανοσοποιητικού, στην καρκινογένεση, στην ενδοκρινική λειτουργία, στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων και στην ανάπτυξη και τη λειτουργία των μυών. Μια μικρή απόκλιση της συγκέντρωσης Σεληνίου από τα φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Το Σελήνιο (Se) αποτελεί βασικό στοιχείο για τη φυσιολογική ανάπτυξη των όρχεων, τη σπερματογένεση, την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα των σπερματοζωαρίων. Οι όρχεις περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις Σεληνίου και μικρές αποκλίσεις, είτε έλλειψη είτε υπερβολική συσσώρευση, μπορεί να οδηγήσουν σε ανώμαλη ανάπτυξη.

Έχει βρεθεί συσχέτιση μεταξύ της MDA (Μαλνοδιαλδεϋδης) – ενός δείκτη της υπεροξείδωσης των λιπιδίων – και των χαμηλών επιπέδων Σεληνίου στο σπέρμα. Συσχέτιση με μειωμένα επίπεδα Σεληνίου έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει και με αυξημένα ποσοστά κατακερματισμού του DNA του σπέρματος. Τα μειωμένα επίπεδα Σεληνίου στο σπέρμα έχουν επίσης συσχετισθεί με μειωμένη κινητικότητα και συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων καθώς και με αύξηση των παθολογικών μορφολογιών τους. Μειωμένα επίπεδα Σεληνίου στο σπέρμα υπάρχουν σε ασθενείς με κιρσοκήλη.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 35.0 – 70.0 ng/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |