Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΓαστρίνηΠεριγραφή

Η Γαστρίνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα G-κύτταρα του άντρου του στομάχου και από τα νησίδια του Langerhans στο πάγκρεας. Η έκκριση της Γαστρίνης διεγείρεται από την αλκαλικότητα, τη διάταση του άντρου του στομάχου, τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (όπως με το μάσημα, με τη διέγερση της γεύσης και της όσφρησης), και από την παρουσία πεπτιδίων, αμινοξέων, αλκοόλης ή ασβεστίου στο στομάχι. Η έκκριση της Γαστρίνης αναστέλλεται από τη γαστρική οξύτητα μέσω ενός συστήματος αρνητικής ανατροφοδότησης. Η Γαστρίνη απορροφάται στο αίμα και επιστρέφει στο στομάχι, όπου διεγείρει την έκκριση γαστρικού οξέος υπό τη μεσολάβηση της ισταμίνης. Άλλες επιδράσεις της Γαστρίνης περιλαμβάνουν την αυξημένη κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα και τη διέγερση έκκρισης της ινσουλίνης, της πεψίνη και του ενδογενή παράγοντα. Ο καταβολισμός της γαστρίνης λαμβάνει χώρα στα νεφρά.

Η λήψη τροφής με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως επίσης και η υπογλυκαιμία που προκαλείται από την ινσουλίνη, έχουν σαν αποτέλεσμα αύξηση στην έκκριση της Γαστρίνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 0.0 – 100.0 g/dL

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Αχλωρυδρία, αναιμία (κακοήθης), ατροφική γαστρίτιδα, καρκίνωμα (του σώματος του στομάχου), νόσος του Crohn, δωδεκαδακτυλικό έλκος, ηλικιωμένοι, γαστρικό έλκος, G-κυτταρική υπερπλασία (άντρο του στομάχου), λοίμωξη από H. pylori, υπερασβεστιαιμία (χρόνια), υπερπαραθυρεοειδισμός, υποχλωρυδρία, παγκρεατικός νευροενδοκρινής όγκος, πεπτικό έλκος (με σύνδρομο Zollinger-Ellison), πυλωρική απόφραξη με γαστρική διάταση, νεφρική νόσος (χρόνια, τελικού σταδίου), σαρκοείδωση, σύνδρομο βραχέος εντέρου, μετα βαγοτομή, ουραιμία, σύνδρομο Zollinger-Ellison. Φάρμακα: ακετυλοχολίνη, ανθρακικό ασβέστιο, χλωριούχο ασβέστιο, χολινεργικά, ινσουλίνη, λανσοπραζόλη, αναστολείς της αντλίας πρωτονίων.
 • Μείωση: - Φάρμακα: αντιχολινεργικά, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται 8 -12 ώρες νηστεία πριν από την εξέταση.

 • Μην μασάτε τσίχλα και μην καπνίζετε 4 ώρες πριν από την αιμοληψία.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |