Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Γενταμικίνη 

Περιγραφή

 

Η Γενταμικίνη (Gentamicin, Garamicin, Octoret, Diakarmon) είναι ένα αντιβιοτικό που ανήκει στην ομάδα των αμινογλυκοσιδών και είναι αποτελεσματικό έναντι Gram - θετικών και Gram - αρνητικών βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων της Pseudomonas aeruginosa, της Klebsiella, του Proteus, της Escherichia και της Serratia. Η Γενταμικίνη αποβάλλεται από τους νεφρούς, με συσσώρευση στα κύτταρα των νεφρικών σωληναρίων. Ο χρόνος ημίσειας ζωής της Γενταμικίνης είναι 2-3 ώρες, με τα επίπεδα σταθερής κατάστασης να επιτυγχάνονται σε 10-15 ώρες σε ασθενείς με φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Η Γενταμικίνη έχει στενό εύρος θεραπευτικής αξίας. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται τα επίπεδα της Γενταμικίνης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αρχίζοντας από τη στιγμή που φθάνει σε μια σταθερή κατάσταση. Σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια κατά την έναρξη της θεραπείας, η παρακολούθηση θα πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα. Η Γενταμικίνη προκαλεί νεφρική απώλεια ασβεστίου και μαγνησίου.

 

Η μέτρηση της συγκέντρωσης της Γενταμικίνης βοηθά στο να καθοριστεί εάν η δοσολογία του αντιβιοτικού βρίσκεται σε ασφαλή και αποτελεσματικά επίπεδα.  Η ελάχιστη θεραπευτική συγκέντρωση μετράται πριν από τη λήψη της δόσης και η μέγιστη θεραπευτική συγκέντρωση, μετά τη λήψη του φαρμάκου.

 

Αυξημένη συγκέντρωση Γενταμικίνης μπορεί να προκαλέσει νεφροτοξικότητα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Γενταμυκίνη θα πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά τα επίπεδα κρεατινίνης και β2-μικροσφαιρίνης. Η νεφροτοξικότητα από Γενταμικίνη είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν χορηγούνται και άλλα νεφροτοξικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Γενταμυκίνη. Τα νεογνά που λαμβάνουν Γενταμυκίνη πρέπει να έχουν μια αξιολόγηση της ακοής τους πριν την έναρξη της θεραπείας και στη συνέχεια κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Ο έλεγχος της ακοής θα πρέπει να εκτελείται και σε ενήλικες, εάν είναι δυνατόν πριν από την έναρξη της θεραπείας. Ο ελεγχόμενος μηχανικός αερισμός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της Γενταμυκίνης στο αίμα.

 

Τιμές Αναφοράς

 

 • Μέγιστη Θεραπευτική Συγκέντρωση: 5.0 – 12.0 μg/ml

 • Ελάχιστη Θεραπευτική Συγκέντρωση: 0.5 – 2.0 μg/ml

   

 

Προετοιμασία Ασθενούς

 

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |