Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Δ-Διμερή (D-Dimers)Κατά τη διάρκεια της αιμόστασης, η θρομβίνη διεγείρει το σχηματισμό του ινώδους από ινωδογόνο. Αυτό το ινώδες, με την προσθήκη του σταθεροποιητικού παράγοντα του ινώδους, σχηματίζει ένα σταθερό θρόμβο ινώδους στην περιοχή του τραυματισμού. Όταν δεν χρειάζεται πλέον ο θρόμβος ινώδους, διαλύεται από ινωδολυτικούς παράγοντες όπως η πλασμίνη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων αποδόμησης του ινώδους. Τα Δ-Διμερή (D-Dimers) αποτελούν ένα από τα μετρήσιμα υποπροϊόντα του ινωδολυτικού συστήματος.

Η μέτρηση των Δ-Διμερών αξιολογεί την ενεργοποίηση του ινωδολυτικού συστήματος και την ενδαγγειακή θρόμβωση. Είναι ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον αποκλεισμό οξείας φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου, όπως της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης (DVT) ή της πνευμονικής εμβολής. Η μέτρηση των Δ-Διμερών, μαζί με άλλες εξετάσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της διάχυτης ενδαγγειακής πήξης (DIC).

Τιμές Αναφοράς

 • < 250 ng/ml

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Αρτηριακή θρόμβωση, διάχυτη ενδαγγειακή πήξη (DIC), εκλαμψία, ινωδόλυση, καρδιακή νόσος, λοιμώξεις, προχωρημένη εγκυμοσύνη, ηπατική νόσος, κακοήθειες, μετεγχειρητική περίοδος, πνευμονική εμβολή, τραύμα, φλεβική θρόμβωση. Τα επίπεδα των Δ-Διμερών αυξάνονται με την αύξηση των επιπέδων του καρκινικού δείκτη CA 125 στον καρκίνο των ωοθηκών, σε αυξημένο τίτλο ρευματοειδούς παράγοντα (RF), μετά από ηλεκτρική ανάταξη και σε θεραπεία με λετροζόλη σε προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Φάρμακα: Θρομβολυτικοί παράγοντες.
 • Μείωση: -

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |