Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΔιγοξίνηΗ Διγοξίνη (Digoxin, Lanoxin) είναι ένα καρδιακό γλυκοσίδιο με αμεσότερη δράση και λιγότερο παρατεταμένη επίδραση σε σχέση με τη διγιτοξίνη και απεκκρίνεται ταχέως με τα ούρα. Ο χρόνος ημίσειας ζωής είναι 32-51 ώρες στους ενήλικες και 11-50 ώρες στα παιδιά, η μέγιστη συγκέντρωση επιτυγχάνεται σε 1-5 ώρες. Τα επίπεδα σταθερής κατάστασης επιτυγχάνονται μετά από 7-11 ημέρες στους ενήλικες και μετά από 2-10 ημέρες στα παιδιά. Η κύρια ιδιότητα της καρδιακής γλυκοσίδης είναι η θετική ινότροπος δράση στο μυοκάρδιο. Μειώνει επίσης την ταχύτητα μετάδοσης μέσω του κολποκοιλιακού κόμβου και παρατείνει επίσης την ανερέθιστη περίοδο του κόμβου.

Η Διγοξίνη χρησιμοποιείται στην προφυλακτική διαχείριση και τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας και της ανωμαλίας Ebstein της τριγλώχινας και για τον έλεγχο της καρδιακής συχνότητας σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ή κολπικό πτερυγισμό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την πρόληψη της επαναλαμβανόμενης παροξυσμικής κολπικής ταχυκαρδίας. Η παρακολούθηση των επιπέδων της Διγοξίνης στον ορό πραγματοποιείται κατά την έναρξη της θεραπείας, όταν υπάρχει υποψία τοξικότητας από τη Διγοξίνη εξαιτίας της εμφάνισης συμπτωμάτων, καθώς και για την εκτίμηση της συμμόρφωσης των ασθενών προς τη θεραπεία. Αφού δημιουργηθεί μια σταθερή κατάσταση, ο τακτικός έλεγχος συνήθως δεν είναι απαραίτητος.

Τα συμπτώματα τοξικότητας από τη Διγοξίνη περιλαμβάνουν ανορεξία, υπερκαλιαιμία, μεταβολές της νοητικής κατάστασης, ναυτία, έμετο, διάρροια, οπτική παραμόρφωση στην οποία τα αντικείμενα φαίνονται κίτρινα ή πράσινα ή έχουν ένα φωτοστέφανο γύρω τους. Σοβαρά τοξικά συμπτώματα είναι η βραδυκαρδία και ο κολποκοιλιακός αποκλεισμός. Το 87% των ατόμων με επίπεδα > 2.0 ng/mL έχουν τοξικά συμπτώματα.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Θεραπευτικά Επίπεδα: 0.5 – 2.0 ng/ml
 • Τοξικά Επίπεδα (Ενήλικες): > 2.4 ng/ml
 • Τοξικά Επίπεδα (Παιδιά): > 3.0 ng/ml

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Ηπατική δυσλειτουργία, νεφρική δυσλειτουργία. Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα όπως: αμιωδαρόνη, αντιόξινα, καπτοπρίλη, χολεστυραμίνη, κλαριθρομυκίνη, ερυθρομυκίνη, φλεκαϊνίδη, φλουοξετίνη, γενταμικίνη, ηπαρίνη, ιβουπροφαίνη, ιτρακοναζόλη  καολίνη-πηκτίνη, μιδαζολάμη, νεομυκίνη, νιτρενδιπίνη, φαινοβαρβιτάλη, φαινυτοΐνη, προπαφαινόνη, κινιδίνη, ριφαμπίνη, σπιρονολακτόνη, βεραπαμίλη. Φυτικές ή φυσικές θεραπείες που περιέχουν καρδιακές γλυκοσίδες.
 • Μείωση: Φάρμακα που περιλαμβάνουν βισακοδύλη. Επίσης βότανα ή φυσικές θεραπείες που μειώνουν τη μέγιστη και ελάχιστη συγκέντρωση της διγοξίνης είναι το βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum). Άλλα βότανα ή φυσικές θεραπείες που περιλαμβάνουν Senna (Cassia senna, Cassia angustifolia).

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
 • Η λήψη του αίματος πρέπει να γίνεται 6-8 ώρες μετά την τελευταία λήψη του φαρμάκου.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |