Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Coombs Έμμεση ΑντίδρασηΗ Έμμεση Αντίδραση Coombs χρησιμοποιείται για την ανίχνευση παθολογικών κυκλοφορούντων αντισωμάτων στο ορό του ασθενούς, που μπορεί να αντιδράσουν έναντι των μεταγγιζόμενων ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτά τα αντισώματα είναι διαφορετικά από αυτά που κατευθύνονται έναντι των ομάδων αίματος Α, Β και Ο. Η Έμμεση Αντίδραση Coombs είναι επίσης διαφορετική από την άμεση αντίδραση Coombs, η οποία ανιχνεύει αντισώματα που βρίσκονται ήδη συνδεδεμένα με τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Σε αυτή την εξέταση, ο ορός του ασθενούς θεωρείται πηγή των αντισωμάτων και τα ερυθρά αιμοσφαίρια του δότη αποτελούν τα κύτταρα-αντιγόνο. Ο ορός και τα ερυθρά αιμοσφαίρια φέρονται μαζί για να επιτρέψουν στα οποιαδήποτε αντισώματα να προσκολληθούν στα ερυθρά αιμοσφαίρια και στη συνέχεια προστίθεται αντι-ανθρώπινη σφαιρίνη. Εάν ο ορός του ασθενούς περιέχει αντισώματα που αντιδρούν και συνδέονται με τα ερυθρά αιμοσφαίρια του δότη, θα συμβεί συγκόλληση και η εξέταση θεωρείται θετική. Εάν δεν συμβεί συγκόλληση τότε δεν έχει γίνει καμία αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος. Ο ορός μπορεί να περιέχει αντισώματα, αλλά τα ερυθρά αιμοσφαίρια του δότη δεν έχουν το αντιγόνο έναντι του οποίου θα αντιδράσουν τα αντισώματα. 

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Θετική Έμμεση Αντίδραση Coombs: Εμβρυϊκή ερυθροβλάστωση, αιμολυτική αναιμία (που προκαλείται από φάρμακα), ασύμβατη διασταύρωση, ασυμβατότητα Rh μητέρας εμβρύου, αντίδραση από μετάγγιση. Φάρμακα: Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν θετική έμμεση αντίδραση Coombs: κεφαλοσπορίνες, χλωροπρομαζίνη, ινσουλίνη, ισονιαζίδη, λεβοντόπα, μεφεναμικό οξύ, μεθυλντόπα, πενικιλλίνη, φαινυτοΐνη, προκαϊναμίδη, σουλφοναμίδες, τετρακυκλίνες.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση. Η λήψη νερού επιτρέπεται.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |