Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΘεοφυλλίνηΗ Θεοφυλλίνη (Αμινοφυλλίνη) είναι ένα βρογχοδιασταλτικό φάρμακο που ανήκει στις μεθυλοξανθίνες και μειώνει τη διάσπαση της ενδοκυττάριας κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης (cAMP), η οποία με τη σειρά της διεγείρει την διαστολή των λείων μυών των βρογχικών αεραγωγών και τη χαλάρωση των πνευμονικών αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν συμβαίνει μέχρι τα επίπεδα της Θεοφυλλίνης να είναι πολύ κοντά στην κορυφή του θεραπευτικού εύρους. Σε χαμηλότερα επίπεδα, η Θεοφυλλίνη παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επιτρέποντας τη χρήση της αντί των στεροειδών φαρμάκων. Η ενδοφλέβια Θεοφυλλίνη χρησιμοποιείται στην οξεία φάση της αποφρακτικής πνευμονικής νόσου. Η Θεοφυλλίνη δεσμεύεται κατά 60% στις πρωτεΐνες του πλάσματος, έχει χρόνο ημίσειας ζωής 6-10 ώρες στους ενήλικες και 2-5 ώρες στα παιδιά (ο χρόνος ημίσειας ζωής μειώνεται κατά 40% στουςκαπνιστές). Το 90% της Θεοφυλλίνης μεταβολίζεται στο ήπαρ. Επίπεδα σταθερής κατάστασης εμφανίζονται σε 15-20 ώρες σε ενήλικες και σε 5-40 ώρες στα παιδιά.

Σε τοξικότητα από Θεοφυλλίνη παρατηρούνται αρρυθμίες, γαστρεντερική αιμορραγία, κεφαλαλγίες, υπόταση, ναυτία, ανησυχία, επιληπτικές κρίσεις, συγκοπή, ταχυκαρδία και έμετος.

Τιμές Αναφοράς

 • Θεραπευτικά Επίπεδα: 10.0 – 20.0 μg/ml
 • Τοξικά Επίπεδα: > 25.0 μg/ml
 • Επίπεδα Πανικού: > 30.0 μg/ml

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονική νόσος, ηπατική δυσλειτουργία, υπερβολική δόση. Φάρμακα: Αλλοπουρινόλη, σιμετιδίνη, σιπροφλοξασίνη, κλινδαμυκίνη, ερυθρομυκίνη, λινκομυκίνη, από του στόματος αντισυλληπτικά, προβενεσίδη.
 • Μείωση: Κάπνισμα. Φάρμακα: Βαρβιτουρικά, καρβαμαζεπίνη, φουροσεμίδη, ισονιαζίδη, νορτριπτυλίνη, φαινυτοΐνη, ριφαμπικίνη. Φυτική ή φυσική θεραπεία που περιέχει βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum).

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Ο ασθενής δεν πρέπει να καταναλώσει ουσίες που περιέχουν ξανθίνες για 12 ώρες πριν από την εξέταση. Τέτοιες ουσίες περιέχει η σοκολάτα, το κακάο, ο καφές, αναψυκτικά τύπου κόλα και το τσάι.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |