Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ιλαράς, Αντισώματα IgMO Ιός της Ιλαράς (Measle / Rubeola) είναι ένα μέλος της οικογένειας των παραμυξοϊών (ιοί με γενετικό υλικό μονή αλυσίδα RNA), η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ιό της παρωτίτιδας, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τους ιούς της παραγρίπης.

Οι λοιμώξεις από τον ιό της Ιλαράς συμβαίνουν συνήθως κατά την παιδική ηλικία. Στις βιομηχανικές κοινωνίες οι επικίνδυνες επιπλοκές είναι σπάνιες, αλλά σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες - ειδικά με ανεπαρκή διατροφή - ο ιός της Ιλαράς αποτελεί ένα σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά.

Οι άνθρωποι είναι οι μόνοι γνωστοί φυσικοί ξενιστές του ιού της Ιλαράς. Ο ιός της Ιλαρά μεταδίδεται μέσω των εκκρίσεων του αναπνευστικού (είτε με άμεση επαφή με τα υγρά από τη μύτη και το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου, είτε μέσω της δημιουργίας σταγονιδίων στον αέρα) και είναι εξαιρετικά μεταδοτικός.

Μετά την εισβολή του ιού στο φάρυγγα και τον πολλαπλασιασμό του στους λεμφικούς ιστούς (περίοδος επώασης 4 – 12 ημέρες), η νόσος εμφανίζεται σε δυο φάσεις. Τα πρώτα συμπτώματα (καταρροϊκή φάση) μπορεί να είναι βήχας, καταρροή (συνάχι) και επιπεφυκίτιδα που συνοδεύεται από πυρετό για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, ο στοματικός βλεννογόνος εμφανίζει ερυθρότητα και τις μικροσκοπικές λευκές κηλίδες Koplik. Μετά από αυτό, ο πυρετός μπορεί και πάλι να αυξηθεί (μπορεί να φτάσει έως και τους 40°C) και εμφανίζεται το τυπικό εξάνθημα της Ιλαράς (γενικευμένο κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα, συχνά με κνησμό, αρχικά στο κεφάλι και μετά σε όλο το σώμα).

Στις πιθανές επιπλοκές της νόσου περιλαμβάνονται η ωτίτιδα, με τη μορφή της βακτηριακής επιμόλυνσης, η πνευμονία και η εγκεφαλίτιδα.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι του ιού του Ιού της Ιλαράς, τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Index ≤ 0.89) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι του ιού της Ιλαράς
  • Οριακό (Index  0.90 – 1.10) Συνιστάται επανάληψη της δοκιμασίας μετά από 10 - 14 μέρες
  • Θετικό (Index ≥ 1.11) Ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι του ιού της Ιλαράς. Μπορεί να υποδηλώνουν παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον ιό. Δηλώνει την ύπαρξη ανοσίας όταν απουσιάζουν και τα αντίστοιχα IgM αντισώματα.

 

 • Αντισώματα έναντι του Ιού της Ιλαράς, τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Index ≤ 0.89) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι του ιού της Ιλαράς
  • Οριακό (Index  0.90 – 1.10) Συνιστάται επανάληψη της δοκιμασίας μετά από 10 - 14 μέρες
  • Θετικό (Index ≥ 1.11) Ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι του ιού της Ιλαράς. Είναι ενδεικτικά παρούσας ή πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό, ανεξάρτητα της παρουσίας ή απουσίας των IgG αντισωμάτων

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |