Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΙνσουλίνηΑυτή η εξέταση μετράει τα επίπεδα της Ινσουλίνης στον ορό. Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα βήτα κύτταρα των νησιδίων του Langerhans του παγκρέατος. Ρυθμίζει το μεταβολισμό και των μεταφορά των υδατανθράκων, των αμινοξέων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων και διευκολύνει την πρόσληψη της γλυκόζης από τον λιπώδη ιστό και τους σκελετικούς μυς. Η Ινσουλίνη διεγείρει επίσης τη σύνθεση και την αποθήκευση των τριγλυκεριδίων και των πρωτεϊνών. Η έκκριση της Ινσουλίνης συμβαίνει όταν αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Καθώς το επίπεδο της γλυκόζης του αίματος στη συνέχεια μειώνεται, η έκκριση της ινσουλίνης σταματάει.

Η εξέταση αυτή μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη αντίστασης στην ινσουλίνη. Αν τα επίπεδα της ινσουλίνης είναι υψηλά με φυσιολογική ή αυξημένη συγκέντρωση γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα, το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το πάγκρεας εργάζεται πιο έντονα από ότι πρέπει για να κρατήσει το σάκχαρο του αίματος κάτω από έλεγχο. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι ένα χαρακτηριστικό του μεταβολικού συνδρόμου, μιας πάθησης η οποία αυξάνει το κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Η μέτρηση των επιπέδων της ινσουλίνης στον ορό χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει στη διάγνωση των υπογλυκαιμικών καταστάσεων και του σακχαρώδη διαβήτη. Η αξιολόγηση της Ινσουλίνης είναι μερικές φορές χρήσιμο να γίνεται σε συνδυασμό με τη διενέργεια της δοκιμασίας ανοχής στη γλυκόζη (καμπύλη γλυκόζης). Σε περίπτωση μεταμόσχευσης κυττάρων νησιδίων του παγκρέατος, η παρακολούθηση των επιπέδων της Ινσουλίνης μπορεί είναι χρήσιμη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του μοσχεύματος.

Τιμές Αναφοράς

 • 6.0 – 24.0 μU/ml

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Ακρομεγαλία, σύνδρομο Beckwith-Wiedemann, αδένωμα των β-κυττάρων, σύνδρομο Cushing, μυοτονική δυστροφία, οικογενής δυσανεξία στη φρουκτόζη και στη γαλακτόζη, υπερινσουλινισμός, υπογλυκαιμία, σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη, ινσουλίνωμα, ηπατική νόσος, ινσουλίνο-ανεξάρτητος σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικό σύνδρομο, νησιδιοβλάστωση, παχυσαρκία, υπερβολική δόση ινσουλίνης, βλάβη των κυττάρων των νησιδίων του παγκρέατος, φαιοχρωμοκύττωμα. Φάρμακα: Αλβουτερόλη, γλυκονικό ασβέστιο, οιστρογόνα, φρουκτόζη, γλυκαγόνη, γλυκόζη, ινσουλίνη, λεβοντόπα, μεδροξυπρογεστερόνη, από του στόματος αντισυλληπτικά, πρεδνιζολόνη, κινίνη, κινιδίνη, σπιρονολακτόνη, σακχαρόζη, τερβουταλίνη, τολαζαμίδη, τολβουταμίδη.
 • Μείωση: Σακχαρώδης διαβήτης, υπεργλυκαιμία, υπολειτουργία της υπόφυσης, διαβήτης εξαιτίας παγκρεατεκτομής. Φάρμακα: β-αδρενεργικοί αποκλειστές, ασπαραγινάση, καλσιτονίνη, σιμετιδίνη, διαζοξίδη, αιθακρυνικό οξύ, αιθυλική αλκοόλη (αιθανόλη), αιθέρας, φουροσεμίδη, μετφορμίνη, νιφεδιπίνη, φαινφορμίνη, φαινοβαρβιτάλη, φαινυτοΐνη, θειαζιδικά διουρητικά.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται νηστεία 8 – 12 ωρών πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |