Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΙνωδογόνοΤο Ινωδογόνο (Παράγοντας Ι) είναι ένα πολυπεπτίδιο το οποίο συντίθεται στο ήπαρ. Κατά τη διάρκεια της αιμόστασης, η θρομβίνη διεγείρει το σχηματισμό του ινώδους από Iνωδογόνο. Αυτό το ινώδες, με την προσθήκη του σταθεροποιητικού παράγοντα του ινώδους (Παράγοντας XIII), σχηματίζει έναν σταθερό θρόμβο ινώδους στη θέση τραυματισμού.

Η μέτρηση των επιπέδων του Ινωδογόνου χρησιμοποιείται κατά τη διερεύνηση πιθανών αιμορραγικών διαταραχών, ειδικά όταν άλλες εξετάσεις της πήξης, όπως ο χρόνος προθρομβίνης (ΡΤ), ο χρόνος ενεργοποιημένης μερικής θρομβοπλαστίνης (ΑΡΤΤ), τα προϊόντα αποδόμησης ινώδους και τα Δ-διμερή, είναι παθολογικές. Η μέτρηση του Ινωδογόνου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κατάστασης εξελισσόμενων ηπατικών νόσων.

Υπάρχουν διάφορες μελέτες σε εξέλιξη που διερευνούν τη σημασία των αυξημένων επιπέδων Ινωδογόνου. Μπορεί να αυξήσουν λίγο έως μέτρια τον κίνδυνο ενός ατόμου να εμφανίσει θρόμβους στο αίμα και με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν και τα αυξημένα επίπεδα Ινωδογόνου δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν, η παρουσία τους μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για θεραπεία των υπόλοιπων τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τιμές Αναφοράς

 • Άνδρες: 200 – 375 mg/dL
 • Γυναίκες: 200 – 430 mg/dL

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Ρευματοειδής αρθρίτιδα, οικογενής μεσογειακός πυρετός, ηπατίτιδα, οξεία λοίμωξη, εμμηνόρροια. Φάρμακα: οιστρογόνα, αντισυλληπτικά.
 • Μείωση: Έκτρωση, αναιμία (επίκτητη αιμολυτική), σοβαρά εγκαύματα, καρκίνος (προστάτη, πνεύμονα, μεταστατικός), αναστολείς ινωδογόνου, κίρρωση, ανεπάρκεια παραγόντων πήξης, συγγενείς διαταραχές ινωδογόνου (ανϊνωδογοναιμία, υποϊνωδογοναιμία, δυσϊνωδογοναιμία), κρυοσφαιριναιμία, διάχυτη ενδαγγειακή πήξη (DIC), εκλαμψία, εμβολή (αμνιακού υγρού, λίπους, μηκωνίου), λευχαιμία, λέμφωμα, μακροσφαιριναιμία, πολλαπλό μυέλωμα, σηψαιμία, σοκ, δάγκωμα φιδιού, θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα, αντίδραση σε μετάγγιση, τραύμα. Φάρμακα: Ασπαραγινάση, βεζαφιβράτη, περινδοπρίλη, φαινοβαρβιτάλη ναρκωτικά, στρεπτοκινάση, τικλοπιδίνη, ουροκινάση.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |