Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Λεϊσμάνια (Leishmania infantum), Μοριακή ΑνίχνευσηΤο μαστιγοφόρο πρωτόζωο Λεϊσμάνια (Leishmania) είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της λεϊσμανίασης. Τα πολλά είδη του γένους Leishmania που είναι παθογόνα για τον άνθρωπο δεν εμφανίζουν μορφολογικές διαφορές και μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους με βάση διάφορα βιολογικά κριτήρια, εργαστηριακές αναλύσεις, τις διαφορετικές κλινικές εικόνες καθώς και επιδημιολογικά δεδομένα.

Η Leishmania infantum, η Leishmania donovani και η Leishmania chagasi προκαλούν τη σπλαγχνική λεϊσμανίαση (καλά-αζάρ), με πυρετό, σπληνομεγαλία, υπεργαμασφαιριναιμία, προοδευτική αναιμία, λευκοπενία κλπ.

Η Leishmania major, η Leishmania mexicana και η Leishmania tropica προκαλούν τη δερματική λεϊσμανίαση, με δερματικές αλλοιώσεις που κυμαίνονται από βλατίδες, μέχρι έλκη και βλάβες που μοιάζουν με αυτές της λέπρας.

Η Leishmania braziliensis προκαλεί τη βλεννογονοδερματική λεϊσμανίαση, με τις δερματικές βλάβες να είναι παρόμοιες με αυτές της δερματικής μορφής, έχουν όμως την τάση να εξαπλώνονται και στους βλεννογόνους και να προκαλούν σοβαρή καταστροφή των ιστών.

Οι Λεϊσμάνιες μεταδίδονται από τις θηλυκές σκνίπες του γένους Phlebotomus (στον Παλαιό Κόσμο) και του γένους Lutzomyia (στο Νέο Κόσμο) και που εμφανίζονται στις θερμότερες περιοχές χωρών στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη (χώρες της Μεσογείου) και στην Λατινική Αμερική. Οι αμαστιγωτικές μορφές του παρασίτου (αμαστιγώτες) καταπίνονται από το έντομο με ένα γεύμα αίματος και μετασχηματίζονται στο έντερο του στις λεπτές, μαστιγοφόρες μορφές (που ονομάζονται προμαστιγώτες) και οι οποίες πολλαπλασιάζονται και μεταναστεύουν στην προβοσκίδα του εντόμου. Όταν η μολυσμένη σκνίπα λάβει ένα άλλο γεύμα αίματος, οι προμαστωτικές μορφές εμβολιάζονται σε ένα νέο ξενιστή (άνθρωπο ή άλλα σπονδυλωτά).

Στον ξενιστή, οι προμαστωτικές μορφές μετατρέπονται γρήγορα (μέσα σε 12-14 ώρες) σε αμαστιγωτικές μορφές, οι οποίες στη συνέχεια απελευθερώνονται σε μία διαδικασία που μοιάζει με εξωκύττωση και μπορεί να μολύνουν νέα κύτταρα. Στη δερματική και στη βλεννογονοδερματική λεϊσμανίαση, τα παράσιτα παραμένουν γενικά περιορισμένα στο δέρμα ή στο δέρμα και τους βλεννογόνους. Οι δερματικές βλάβες της λεϊσμανίασης μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τείνουν να επουλώνονται αυτόματα, ενώ μεγαλύτερη τάση προς καταστροφικές αλλαγές παρατηρείται στη βλεννογονοδερματική λεϊσμανίαση. Αντίθετα, στην σπλαγχνική λεϊσμανίαση τα παράσιτα μπορεί να εισβάλουν σε ολόκληρο το σύστημα των μονοπύρηνων φαγοκυττάρων σε διάφορα όργανα (σπλήνα, ήπαρ, λεμφαδένες, μυελό των οστών, μονοκύτταρα αίματος κ.λ.π.), και προκαλούν λοιμώξεις που είναι δυνητικά θανατηφόρες χωρίς θεραπεία.

Είδος Δείγματος

 • Αίμα
 • Μυελός των Οστών
 • Βιοπτικό Υλικό
 • Άλλα Βιολογικά Υλικά

Μέθοδος

 • Ποσοτική Πραγματικού Χρόνου PCR (Real-Time PCR)

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |