Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μεθαδόνη (MTD) ΟύρωνΠεριγραφή

Η Μεθαδόνη (Δολοφίνη) συντέθηκε για πρώτη φορά ως υποκατάστατο της μορφίνης στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μεθαδόνη είναι εξίσου ισχυρή με τη Μορφίνη ως αναλγητικό. Οι προβλεπόμενες χρήσεις της στην Ιατρική είναι η διαχείριση του μέτρια έως σοβαρής βαρύτητας πόνου και η αποτοξίνωση και συντηρητική θεραπεία του εθισμού με οπιοειδή. Η Μεθαδόνη αποβάλλεται στα ούρα αυτούσια ως Μεθαδόνη μαζί με τους μεταβολίτες της EDDP και EMDP. Η Μεθαδόνη έχει χρόνο ημιζωής 15-55 ώρες και ανιχνεύεται στα ούρα μέχρι 5-7 μέρες μετά τη χρήση. Μολονότι η Μεθαδόνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την απεξάρτηση από τα οπιοειδή, δεν δίνει θετική την αντίδραση ανίχνευσης των οπιοειδών στα ούρα.

Φυσιολογικές δράσεις: Πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους, επιγαστραλγίες, έξαψη, εφίδρωση, δυσκολία στην ούρηση, προβλήματα όρασης, πρήξιμο και απώλεια εμμήνου ρύσεως.

Ψυχολογικές δράσεις: Υπνηλία, αδυναμία, απώλεια της όρεξης, ξηροστομία, αλλαγές στη διάθεση, δυσκολία επέλευσης ή διατήρησης του ύπνου και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή ικανότητα.

Τοξικότητα: Καταστολή, επιληπτικές κρίσεις, φαγούρα, κνίδωση, εξάνθημα, ζάλη, ναυτία, εφίδρωση, ανορεξία, διαταραχές της όρασης, βραδυκαρδία, αίσθημα παλμών, αναπνευστική καταστολή, λήθαργος, χαλάρωση των μυών, μύση, υπόταση, κυκλοφορική καταπληξία και κώμα.

 

Εξέταση

Ποιοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Μεθαδόνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |