Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μεθαδόνη (MTD) ΟύρωνΠεριγραφή

Η Μεθαδόνη (Δολοφίνη) συντέθηκε για πρώτη φορά ως υποκατάστατο της μορφίνης στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μεθαδόνη είναι εξίσου ισχυρή με τη Μορφίνη ως αναλγητικό. Οι προβλεπόμενες χρήσεις της στην Ιατρική είναι η διαχείριση του μέτρια έως σοβαρής βαρύτητας πόνου και η αποτοξίνωση και συντηρητική θεραπεία του εθισμού με οπιοειδή. Η Μεθαδόνη αποβάλλεται στα ούρα αυτούσια ως Μεθαδόνη μαζί με τους μεταβολίτες της EDDP και EMDP. Η Μεθαδόνη έχει χρόνο ημιζωής 15-55 ώρες και ανιχνεύεται στα ούρα μέχρι 5-7 μέρες μετά τη χρήση. Μολονότι η Μεθαδόνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την απεξάρτηση από τα οπιοειδή, δεν δίνει θετική την αντίδραση ανίχνευσης των οπιοειδών στα ούρα.

Φυσιολογικές δράσεις: Πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους, επιγαστραλγίες, έξαψη, εφίδρωση, δυσκολία στην ούρηση, προβλήματα όρασης, πρήξιμο και απώλεια εμμήνου ρύσεως.

Ψυχολογικές δράσεις: Υπνηλία, αδυναμία, απώλεια της όρεξης, ξηροστομία, αλλαγές στη διάθεση, δυσκολία επέλευσης ή διατήρησης του ύπνου και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή ικανότητα.

Τοξικότητα: Καταστολή, επιληπτικές κρίσεις, φαγούρα, κνίδωση, εξάνθημα, ζάλη, ναυτία, εφίδρωση, ανορεξία, διαταραχές της όρασης, βραδυκαρδία, αίσθημα παλμών, αναπνευστική καταστολή, λήθαργος, χαλάρωση των μυών, μύση, υπόταση, κυκλοφορική καταπληξία και κώμα.

 

Εξέταση

Ποιοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Μεθαδόνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |