Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Νουκλεοσωμάτων ΑντισώματαΠεριγραφή

Τα αντισώματα που κατευθύνονται έναντι των Νουκλεοσωμάτων περιγράφηκαν για πρώτη φορά σε συνδυασμό με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (SLE) το 1957. Σήμερα, τα αντισώματα έναντι των Νουκλεοσωμάτων αναγνωρίζονται στο Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και στο Φαρμακευτικό Λύκο. Τα Νουκλεοσώματα αποτελούνται από ένα οκταμερές ιστονών (τέσσερα ομοδιμερή Η2Α, Η2Β, Η3, Η4) γύρω από τα οποία τυλίγονται δύο φορές ένα τμήμα DNA μήκους 146 βάσεων (bp). Η ιστόνη Η1 αλληλεπιδρά με το Νουκλεόσωμα και μαζί με συνδεδεμένο DNA συνδέει γειτονικά Νουκλεοσώματα. Έτσι, η δομή του Νουκλεοσώματος είναι σημαντική για τη συμπύκνωση του DNA στον πυρήνα του κυττάρου.

Τα ειδικά αντισώματα έναντι του Νουκλεοσώματος, μαζί με τα αντισώματα έναντι της διπλής έλικας του DNA (αντι-dsDNA) και τα αντι-ιστονικά αντισώματα, κατευθύνονται έναντι των Νουκλεοσωμάτων και ανήκουν στη ευρύτερη οικογένεια των αντι-νουκλεοσωματικών αντισωμάτων.

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (SLE) είναι μία χρόνια πολυσυστηματική νόσος με άγνωστη αιτιολογία. Χαρακτηρίζεται από οργανικές βλάβες λόγω αγγειίτιδας. Οι κύριες κλινικές εκδηλώσεις είναι νεφρικές (50%), εξανθήματα (70%), αρθραλγίες (90%), συμμετοχή του κεντρικού νευρικού συστήματος (30%), πολυορογονίτιδα και κυτταροπενία.

Τα αντισώματα έναντι των Νουκλεοσωμάτων ανιχνεύονται στο 84-88% των ασθενών με ΣΕΛ. Ένα ποσοστό 16-30% των ασθενών με λύκο έχουν αντισώματα έναντι Νουκλεοσωμάτων, χωρίς αντισώματα αντι-dsDNA και αντι-ιστονικά. Τα αντισώματα έναντι Νουκλεοσωμάτων είναι πιο ευαίσθητος δείκτης για τον SLE από τα αντι-dsDNA. Βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά σε ΣΕΛ, σκληροδερμία και στη μικτή νόσο του συνδετικού ιστού. Ανήκουν στην IgG τάξη αντισωμάτων.

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (< 20 U/ml)
 • Θετικό (≥ 20 U/ml)

 

Προετοιμασία Ασθενούς

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |