Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Παράγοντας von WillebrandΗ νόσος von Willebrand είναι μια αυτοσωμική διαταραχή που μεταβιβάζεται κληρομικά με τον επικρατούντα τύπο και οφείλεται σε ελάττωμα του παράγοντα πήξης VIII. Πρόκειται για μια διαταραχή της πήξης του αίματος που οδηγεί σε διάφορους βαθμούς αιμορραγικών ανωμαλιών. Ο παράγοντας πήξης VIII έχει τρεις ιδιότητες, την προ-πηκτική δραστηριότητα (ο παράγοντας von Willebrand που κυκλοφορεί στο αίμα έχει πρόσφατα αναγνωριστεί ως παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει την έναρξη της προσκόλληση των αιμοπεταλίων), την αντιγονική δραστηριότητα και την δραστηριότητας του παράγοντα von Willebrand. Στην αιμορροφιλία Α και σε φορείς της αιμορροφιλίας Α, η δραστικότητα του παράγοντα von Willebrand είναι φυσιολογική, αλλά στη νόσο του von Willebrand, η μέτρηση του παράγοντα είναι χαρακτηριστικά χαμηλή (δηλαδή, < 40% της δραστικότητας του δείγματος ελέγχου).

Η εξέταση βοηθάει στη διαφοροποίηση μεταξύ αιμορροφιλίας Α (κλασσική αιμορροφιλία) και της νόσου von Willebrand όταν οι υπόλοιπες εξετάσεις πήξης είναι ασαφείς.

Οι τιμές του παράγοντα von Willebrand μπορεί να είναι 2-3 φορές αυξημένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Αύξηση στις τιμές μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη διάρκεια στρες, λοίμωξης, φλεγμονωδών καταστάσεων, μετεγχειρητικά, ή μετά από έντονη σωματική άσκηση.  Ασθενείς με ομάδα αίματος Ο μπορεί να έχουν έως και 30% χαμηλότερες τιμές του παράγοντα von Willebrand σε σχέση με  ασθενείς άλλων ομάδων αίματος.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 44.0 – 195.0%

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |