Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ρετικουλίνης, Αντισώματα IgGΤα αντισώματα Ρετικουλίνης δεν θεωρούνται πλέον χρήσιμα στον έλεγχο και τη διάγνωση της Κοιλικάκης και της Ερπητοειδούς Δερματίτιδας. Η Διαγνωστική Αθηνών προτείνει αντί αυτών, να χρησιμοποιούνται τα αντισώματα έναντι της Ιστικής Τρανσγλουταμινάσης και του Ενδομυίου.

Η κοιλιοκάκη είναι μια γενετικά κληρονομούμενη αυτοάνοση ασθένεια του πεπτικού συστήματος και είναι αρκετά συχνή στην Ευρώπη. Τα μέλη των οικογενειών με ερπητοειδή δερματίτιδα ή κοιλιοκάκη έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κοιλιοκάκης. Η κοιλιοκάκη χαρακτηρίζεται από μια μόνιμη δυσανεξία στη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια σύνθετη πρωτεΐνη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα προερχόμενα από το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Όταν προσλαμβάνεται γλουτένη, το ανοσοποιητικό σύστημα πυροδοτεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να σταματήσει εντελώς την ανοσολογική απάντηση. Όταν ο ασθενής βρίσκεται σε δίαιτα ελεύθερη γλουτένης, το λεπτό έντερο επιδιορθώνει τις βλάβες του και τα αντισώματα μειώνονται και τελικά εξαφανίζονται. Ωστόσο, η επανεισαγωγή της γλουτένης στη διατροφή διεγείρει την ανοσολογική απάντηση και πάλι.

Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη παράγουν διάφορα αυτοαντισώματα, συμπεριλαμβανομένων των αντισωμάτων έναντι του ενδομυΐου (ΕΜΑ), της ιστικής τρανσγλουταμινάσης (tTG), της γλιαδίνης και της ρετικουλίνης, ως μέρος της ανοσολογικής απόκρισης. Τα αντισώματα της τάξης IgA συνήθως κυριαρχούν αν και οι ασθενείς μπορεί επίσης να παράγουν IgG αυτοαντισώματα. Τα επίπεδα αυτών των αντισωμάτων μειώνονται μετά από διατροφή χωρίς γλουτένη. Τα αντισώματα ρετικουλίνης δεν διαθέτουν την ευαισθησία και την ειδικότητα των αντισωμάτων έναντι του ενδομυΐου και της ιστικής τρανσγλουταμινάσης (tTG) στην ανίχνευση ασθενών με κοιλιοκάκη. Οι ορολογικές εξετάσεις προσφέρουν μια ελάχιστα επεμβατική επιλογή για την ταχεία αναγνώριση ασθενών που ενδέχεται να έχουν κοιλιοκάκη και που θα πρέπει να υποβληθούν σε βιοψία για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ρετικουλίνης, Αντισώματα IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:40)
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:80)
 • Ρετικουλίνης, Αντισώματα IgA
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:5)
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:10)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |