Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Σελήνιο (Se)Περιγραφή

Το Σελήνιο (Se) είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο. Λειτουργεί ως συμπαράγοντας για τη διατήρηση της δραστηριότητας της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης (GSH-Px), ενός ενζύμου που καταλύει την αποδόμηση των οργανικών υπεροξειδίων. Η απουσία του σεληνίου συσχετίζεται με απώλεια της δράσης της GSH-Px και σχετίζεται με βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες λόγω συσσώρευσης των ελεύθερων ριζών.

Η ουσιαστική φύση του Σεληνίου στην ανθρώπινη διατροφή είναι πλέον αναμφισβήτητη. Πολλαπλές περιπτώσεις ανεπάρκειας Σεληνίου έχουν αναφερθεί σε ασθενείς που λαμβάνουν παρεντερική σίτιση για περισσότερο από μία εβδομάδα. Ανεπάρκεια έχει επίσης αναφερθεί σε σοβαρό υποσιτισμό. Η έλλειψη Σεληνίου σχετίζεται με επώδυνη μυϊκή αδυναμία και οξεία ή χρόνια συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια εξαιτίας μυοκαρδιοπάθειας, που μπορεί μερικές φορές να είναι θανατηφόρα. Άλλα ευρήματα της ανεπάρκειας Σεληνίου σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνουν την ερυθροκυτταρική μακροκυττάρωση, τον αποχρωματισμό του δέρματος και των μαλλιών καθώς και αυξημένα επίπεδα τρανσαμινασών και κινάσης της κρεατίνης.

Τοξικότητα από υπερβολική λήψη Σεληνίου μπορεί να συμβεί και οφείλεται σε βιομηχανική έκθεση (βιομηχανίες ηλεκτρονικών, χαλκού, κεραμικών, γυαλιού, καουτσούκ) ή μέσω του πόσιμου νερού σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Τα τοξικά συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσοσμη αναπνοή (σαν σκόρδο), εύθραυστα παχιά νύχια, ξηρά εύθραυστα μαλλιά, κόκκινο δέρμα χεριών και ποδιών και ανωμαλίες από το νευρικά σύστημα όπως μουδιάσματα, σπασμούς ή παράλυση.

Τιμές Αναφοράς

 • 46.0 – 165.0 ng/ml

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |