Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Α2-ΑντιπλασμίνηΠεριγραφή

Η Α2-Αντιπλασμίνη (ή αλλιώς Α2 Αναστολέας Πλασμίνης) συντίθεται στο ήπαρ και έχει βιολογικό χρόνο ημιζωής περίπου 3 ημέρες. Αδρανοποιεί την πλασμίνη, το κύριο ινωδολυτικό ένζυμο που ευθύνεται για την αναδιαμόρφωση του θρόμβου ινικής και δεσμεύει το ινώδες μαζί με τον παράγοντα XIIIa, καθιστώντας πιο δύσκολη τη λύση του θρόμβου. Η απουσία της Α2-Αντιπλασμίνης έχει σαν αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη λύση του θρόμβου ινικής από την πλασμίνη γεγονός που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας. Η μέτρηση της Α2-Αντιπλασμίνης γίνεται για τη διάγνωση συγγενών ελλείψεων (σπάνια κατάσταση). Ασθενείς με συγγενή ομόζυγη ανεπάρκεια Α2-Αντιπλασμίνης (επίπεδα < 10%) εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα (αιμορραγίες). Οι ετεροζυγώτες έχουν επίπεδα 30% έως 60% της μέσης φυσιολογικής δραστηριότητας και είναι συνήθως ασυμπτωματικοί.

Η μέτρηση της Α2-Αντιπλασμίνης παρέχει μια πληρέστερη εκτίμηση της διάχυτης ενδαγγειακής πήξης, της ενδαγγειακής πήξης, της ινωδόλυσης και της υπερινωδόλυσης (πρωτοπαθής ινωδόλυση), όταν μετράται σε συνδυασμό με το ινωδογόνο, τα Δ-διμερή, τα προϊόντα αποδόμησης του ινώδους και του πλασμινογόνου.

Η μέτρηση της Α2-Αντιπλασμίνης γίνεται επίσης για την αξιολόγηση ηπατικών νοσημάτων και της αποτελεσματικότητας της θρομβολυτικής ή αντιϊνωδολυτικής θεραπείας.

Χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα μπορεί να υποδηλώνουν κατανάλωση της λόγω ενεργοποίησης του πλασμινογόνου και της αναστολής του από την Α2-Αντιπλασμίνη. Η κλινική σημασία των υψηλών επιπέδων της Α2-Αντιπλασμίνης είναι άγνωστη.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 80.0 – 140.0%

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται προετοιμασία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |