Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Coombs Άμεση ΑντίδρασηΣε ορισμένους τύπους ασθενειών, όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος καθώς και σε ευαισθητοποιήσεις όπως με τον παράγοντα Rh (Ρέζους), τα ερυθρά αιμοσφαίρια καλύπτονται με αντισώματα. Η εξέταση της άμεσης αντίδρασης Coombs χρησιμεύει για να καθοριστεί εάν τα συγκεκριμένα αντισώματα είναι συνδεδεμένα με τα ερυθρά αιμοσφαίρια του ασθενούς.

Σε αυτή την εξέταση ένα δείγμα αίματος από τον ασθενή αναμιγνύεται με τον ορό Coombs  που περιέχει αντι-ανθρώπινα αντισώματα. Αυτός ο ορός είναι στην πραγματικότητα ορός κουνελιού που περιέχει αντισώματα έναντι των ανθρώπινων σφαιρινών. Όταν το αίμα του ασθενούς αναμειγνύεται με τον ορό του κουνελιού, δημιουργούνται συγκολλήσεις (συσσωματώματα) αν υπάρχουν αντισώματα που καλύπτουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του ασθενούς. Μια κοινή αιτία θετικού αποτελέσματος στην άμεση αντίδραση Coombs, είναι η αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία κατά την οποία ο ασθενής δημιουργεί αντισώματα έναντι των ίδιων των ερυθρών αιμοσφαιρίων του.

Η εξέταση αυτή έχει πολλαπλούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του αίματος κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ελέγχου και διασταύρωσης πριν την μετάγγιση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ευαισθητοποίησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε φάρμακα ή σε μεταγγίσεις αίματος, όπως στον έλεγχο για την εμφάνιση αιμολυτικής αντίδρασης μετά από μετάγγισης. Σε περιπτώσεις υποψίας εμβρυικής ερυθροβλάστωσης, η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της παρουσίας αντισωμάτων στα ερυθρά αιμοσφαίρια του νεογέννητου.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Θετική Άμεση Αντίδραση Coombs: Ρευματοειδής αρθρίτιδα, ηλικιωμένοι ασθενείς, εμβρυϊκή ερυθροβλάστωση, αιμολυτική αναιμία (αυτοάνοση, προκαλούμενη από φάρμακα), λοιμώξεις, νεοπλασίες, νεφρικές διαταραχές, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, αντίδραση στη μετάγγιση. Φάρμακα: Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν θετική άμεση αντίδραση Coombs (πιθανόν λόγω ευαισθητοποίησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων): αμπικιλλίνη, καπτοπρίλη, κεφαλοσπορίνες, χλωροπρομαζίνη, χλωροπροπαμίδη, αιθοσουξιμίδη, υδραλαζίνη, ινδομεθακίνη, ινσουλίνη, ισονιαζίδη, λεβοντόπα, μεφεναμικό οξύ, μελφαλάνη, μεθυλντόπα, παρα-αμινοσαλικυλικό οξύ, πενικιλλίνη, φαινυλβουταζόνη, φαινυτοΐνη, προκαϊναμίδη, κινιδίνη, θειική κινίνη, ριφαμπικίνη, στρεπτομυκίνη, σουλφοναμίδες, τετρακυκλίνες.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση. Η λήψη νερού επιτρέπεται.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |