Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΣεροτονίνηΠεριγραφή

Η Σεροτονίνη (ή αλλιώς 5-Υδροξυτρυπταμίνη) είναι μια ινδολαμίνη που συντίθεται από L-τρυπτοφάνη ένα βασικό αμινοξύ, από κύτταρα του εντερικού βλεννογόνου. Η Σεροτονίνη είναι αποθηκευμένη στα αιμοπετάλια, αλλά επίσης βρίσκεται σε πολλούς ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νευρικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα. Η Σεροτονίνη διαμεσολαβεί στην καρδιαγγειακή ακεραιότητα, στη νευροδιαβίβαση, στην συστολή των λείων μυϊκών ινών (κινητικότητα γαστρεντερικού), στην απελευθέρωση της προλακτίνης και της αυξητικής ορμόνης καθώς και σε λειτουργίες κατά την πήξη του αίματος. Αυτό το ευρύ φάσμα δράσεων συμβαίνει ως αποτέλεσμα της παρουσίας υποδοχέων Σεροτονίνης σε όλο το σώμα. Η μέτρηση της Σεροτονίνης χρησιμοποιείται συχνότερα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση των καρκινοειδών όγκων.

Τιμές Αναφοράς

 • < 230 ng/ml

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Καρκινοειδές σύνδρομο, κυστική ίνωση, μυϊκή δυστροφία Duchenne, ενδοκαρδίτιδα, ιδιοπαθής υπέρταση, νόσος του Huntington, μεταστάσεις, ημικρανία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, κοιλιοκάκη, καρκίνος πνεύμονα (προκαλώντας έκτοπη παραγωγή), πόνος (χρόνιος), καρκίνος κυττάρων παγκρεατικών νησιδίων(προκαλώντας έκτοπη παραγωγή), πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση, σχιζοφρένεια, μυελοειδής καρκίνος θυροειδούς (προκαλώντας έκτοπη παραγωγή). Φάρμακα: ιμιπραμίνη, μεθυλντόπα, αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ), ρεζερπίνη, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) (σιταλοπράμη, δεσμεθυλσιταλοπράμη, φλουοξετίνη, μιλνασιπράνη, νορφλουοξετίνη, παροξετίνη, σερτραλίνη, βενλαφαξίνη), τραμαδόλη (μειώνεται η επαναπρόσληψης της σεροτονίνης) .
 • Μείωση: Κατάθλιψη, σύνδρομο Down, νόσος Parkinson, φαινυλκετονουρία, νεφρική ανεπάρκεια, τερατώματα (καλοήθη κυστικά).

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |