Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τρανσφερρίνη (Σιδηροφυλλίνη)Η Τρανσφερρίνη (ή αλλιώς Σιδηροφυλλίνη) ανήκει στις βήτα σφαιρίνες και είναι μια γλυκοπρωτεΐνη με σύντομο (7 ημέρες) χρόνο ημίσειας ζωής. Σχηματίζεται στο ήπαρ και μεταφέρει το σίδηρο των τροφών από τον εντερικό βλεννογόνο στις θέσεις αποθήκευσης του σιδήρου και στα σημεία σύνθεσης της αιμοσφαιρίνης (οστά, μυς, ερυθροκύτταρα, λεμφοκύτταρα). Η Τρανσφερρίνη επιτρέπει την αποθήκευση του σιδήρου με πρόσδεση στους υποδοχείς Τρανσφερρίνης στις θέσεις αποθήκευσης του σιδήρου. Η Τρανσφερρίνη είναι ικανή να δεσμεύει περισσότερο από το βάρος της σε σίδηρο (1 g Τρανσφερρίνης μπορεί να μεταφέρει 1.43 g σιδήρου). Φυσιολογικά, ο κορεσμός της Τρανσφερρίνης με σίδηρο (κορεσμός Τρανσφερρίνης) είναι μεταξύ 20% και 45%. Λόγω του σύντομου χρόνου ημιζωής, οι τιμές της μειώνονται πιο γρήγορα σε καταστάσεις υποσιτισμού σε σχέση με την αλβουμίνη. Έτσι, η μέτρηση της Τρανσφερρίνης χρησιμοποιείται μερικές φορές για να αξιολογήσει τη διατροφική κατάσταση.

Τιμές Αναφοράς

 • 170 – 340 mg/dL

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Σιδηροπενική αναιμία με φυσιολογικά επίπεδα πρωτεΐνης, εγκυμοσύνη. Φάρμακα: καρβαμαζεπίνη, οιστρογόνα, από του στόματος αντισυλληπτικά.
 • Μείωση: Συγγενής απουσία τρανσφερρίνης (κληρονομική ατρανσφερριναιμία), αιμολυτική αναιμία, ηπατική νόσος (επίκτητη), φλεγμονή (χρόνια), υπερφόρτωση σιδήρου, χαμηλός σίδηρος σε συνδυασμό με υποσιτισμό, νεόπλασμα, πρωτεϊνουρία (σοβαρή) και άλλες καταστάσεις απώλειας πρωτεΐνης, νεφρική νόσος. Φάρμακα: κορτιζόνη.

.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται νηστεία 10 – 12 ωρών πριν από την εξέταση. Η λήψη νερού επιτρέπεται.
 • Πρέπει να διακόπτεται η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν Σίδηρο, 24 - 48 ώρες πριν από την αιμοληψία.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |