Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΤακρόλιμουςΤο Τακρόλιμους (Tacrolimus, Prograf) γνωστό παλιότερα ως FK506, είναι ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο που προέρχεται από το μικρόβιο Streptomyces tsulenbaensis. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της απόρριψης του μοσχεύματος στις μεταμοσχεύσεις ήπατος και νεφρών. Το Τακρόλιμους αναστέλλει την ενεργοποίηση των Τ-λεμφοκυττάρων μέσω αναστολής της δραστικότητας της φωσφατάσης της καλσινευρίνης, αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης του δεν είναι απόλυτα γνωστός. Το Τακρόλιμους συνδέεται και με τις πρωτεΐνες του πλάσματος και σε μεγάλο βαθμό με τα ερυθροκύτταρα. Η φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί ενδοφλέβια ή από το στόμα. Η απορρόφηση του από το γαστρεντερικό σύστημα είναι μεταβλητή και ακανόνιστη. Οι μέγιστες συγκεντρώσεις του στο αίμα επιτυγχάνονται σε 1.5 έως 3.5 ώρες μετά τη λήψη. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του στο αίμα είναι 11.7 ώρες σε ασθενείς με μεταμόσχευση ήπατος.

Το Τακρόλιμους μπορεί να προκαλέσει νεφροτοξικότητα, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε υψηλές δόσεις. Πρέπει να χορηγείται με προσοχή όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ιδιαίτερα την κυκλοσπορίνη.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Θεραπευτικά Επίπεδα: 5.0 – 15.0 ng/ml

 

Τα φάρμακα που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του Τακρόλιμους είναι: διλτιαζέμη, βεραπαμίλη, κλοτριμαζόλη, φλουκοναζόλη, κετοκοναζόλη, βορικοναζόλη, κλαριθρομυκίνη, ερυθρομυκίνη, νελφιναβίρη, ριτοναβίρη καθώς και ο χυμός γκρέιπφρουτ.

Τα φάρμακα που μπορεί  να μειώσουν τα επίπεδα του Τακρόλιμους είναι: ριφαμπικίνη, φαινυτοΐνη, καρβαμαζεπίνη, φαινοβαρβιτάλη, οκτρεοτίδη και το βαλσαμόχορτο (St. John’s wort).

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |