Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τεστ Στρεπτοκόκκου (Strep Test)Το γρήγορο Τεστ Στρεπτόκοκκου (Strep Test) χρησιμοποιείται για να ελέγξει την παρουσία βήτα αιμολυτικών Στρεπτόκοκκων της ομάδας Α (GABHS). Η λοίμωξη που προκαλούν αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι συνήθως εύκολα θεραπεύσιμη με αντιβιοτικά. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ο ρευματικός πυρετός και η μεταστρεπτοκοκκική σπειραματονεφρίτιδα. Ο έλεγχος για την παρουσία των Στρεπτοκόκκων είναι επίσης χρήσιμος γιατί επιτρέπει στο γιατρό να αποφύγει την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών για λοιμώξεις που οφείλονται ιούς, μειώνοντας έτσι τη συχνότητα εμφάνισης ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.

Το γρήγορο Τεστ Στρεπτόκοκκου έχει ειδικότητα και ευαισθησία περίπου 98% και 95%, αντίστοιχα. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χρήση ανοσοχημικών μεθόδων που περιλαμβάνουν μονοκλωνικά αντισώματα έναντι αντιγόνων του Στρεπτόκοκκου της ομάδας Α και ως δείγμα χρησιμοποιείται υλικό από φαρυγγικό επίχρισμα. Η εξέταση μπορεί να ελέγξει μόνο για την παρουσία των βήτα αιμολυτικών Στρεπτόκοκκων της ομάδας Α. Άλλες αιτίες φαρυγγίτιδας και φαρυγγοαμυγδαλίτιδας δεν μπορούν να ανιχνευθούν με τη συγκεκριμένη εξέταση.

Η διάγνωση της φαρυγγίτιδας από βήτα αιμολυτικούς Στρεπτοκόκκους της ομάδας Α πρέπει να γίνεται με βάση τις εργαστηριακές εξετάσεις και όχι κλινικά. Το γρήγορο Τεστ Στρεπτόκοκκου (Strep Test) είναι χρήσιμο, αλλά δεν έχει την επαρκή ευαισθησία για να χρησιμοποιηθεί μόνο του. Το γρήγορο Τεστ Στρεπτόκοκκου που ακολουθείται από καλλιέργεια φαρυγγικού επιχρίσματος και τεστ ευαισθησίας, έχει την υψηλότερη θετική προγνωστική αξία ότι ο ασθενής έχει πράγματι τη νόσο.

Εάν η εξέταση είναι θετική, ο ασθενής πρέπει να ξεκινήσει θεραπεία με ένα αντιβιοτικό, όπως η πενικιλίνη ή σε περίπτωση αλλεργίας με ερυθρομυκίνη. Εάν η εξέταση είναι αρνητική, πρέπει να γίνεται καλλιέργεια και τεστ ευαισθησίας για να διαπιστωθεί αν το γρήγορο Τεστ Στρεπτόκοκκου ήταν ψευδώς αρνητικό.

Ένα θετικό αποτέλεσμα δεν κάνει διάκριση μεταξύ των ατόμων με ενεργή στρεπτοκοκκική  μόλυνση και εκείνων που είναι φορείς στρεπτόκοκκου και που μπορεί επί του παρόντος να πάσχουν από ιογενή λοίμωξη.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό (-)

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Θετικό: Λοίμωξη από β-αιμολυτικό Στρεπτόκοκκο της Ομάδας Α
 • Αρνητικό: Απουσία λοίμωξης, ιογενής λοίμωξη, ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος πριν την λήψη αντιβιοτικών.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |