Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τεστ ΔρεπάνωσηςΗ δρεπανοκυτταρική αναιμία είναι μια κληρονομική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χρόνια αιμολυτική αναιμία και επώδυνα επεισόδια «κρίσεων δρεπάνωσης» τα οποία συνήθως απαιτούν υψηλές δόσεις παυσίπονων φαρμάκων. Οι ασθενείς με  δρεπανοκυτταρική αναιμία διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας και νοσηρότητας. Η δρεπανοκυτταρική αναιμία προκαλεί επώδυνες κρίσεις, αιμολυτική αναιμία, δυσλειτουργία του σπλήνα και λοιμώξεις. Το Τεστ Δρεπάνωσης είναι μια αρχική εξέταση διαλογής που χρησιμοποιείται για να αποδειχθεί η παρουσία της αιμοσφαιρίνης S, η οποία αναγκάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να πάρουν το σχήμα δρεπανιού ή ημισελήνου κάτω από συνθήκες μειωμένου οξυγόνου. Η εξέταση είναι θετική σε δρεπανοκυτταρική αναιμία ή στίγμα δρεπανοκυτταρικής αναιμία ή σε συνδυασμούς άλλων ανωμαλιών της αιμοσφαιρίνης S.

Ασθενείς με δρεπανοκυτταρική νόσο θα πρέπει να αποφεύγουν καταστάσεις μειωμένου οξυγόνου όπως μεγάλα υψόμετρα, έντονη δραστηριότητα, ακραίο ψύχος και ταξίδια με αεροσκάφος χωρίς πίεση.

Εάν η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης S είναι μικρότερη από 25%, τα ερυθροκύτταρα δεν θα γίνουν δρεπανοκύτταρα. Η εξέταση αυτή δεν μπορεί να διακρίνει με αξιοπιστία την ομόζυγη από την ετερόζυγο (στίγμα) δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Ψευδώς θετικά αποτελέσματα του Τεστ Δρεπάνωσης μπορεί να προκληθούν από πολυκυτταραιμία, ανωμαλίες της αιμοσφαιρίνης ή υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα (όπως σε συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και πολλαπλό μυέλωμα). Ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκληθούν από αναιμία, από μετάγγιση αίματος φυσιολογικής αιμοσφαιρίνης εντός των προηγούμενων 4 μηνών, θεραπεία με φάρμακα όπως φαινοθειαζίνη, ταυτόχρονη έλλειψη σιδήρου ή θαλασσαιμία, αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης F και σε βρέφη μικρότερα από 6 μηνών.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητική (-)

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |