Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Τεστ Κυήσεως ΟύρωνΗ Ανθρώπινη Χοριακή Γοναδοτροπίνη (hCG) είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον πλακούντα του γονιμοποιημένου ωαρίου που εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας. Έτσι η μέτρηση της Χοριακής Γοναδοτροπίνης είναι χρήσιμη στον καθορισμό της εγκυμοσύνης. Η Χοριακή Γοναδοτροπίνη παράγεται καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της στο αίμα. Μια σημαντική ποσότητα της Χοριακής Γοναδοτροπίνης, με τη μορφή των άλφα και βήτα υπομονάδων, εκκρίνεται στα ούρα. Η βήτα υπομονάδα είναι ο πιο ευαίσθητος δείκτης της εγκυμοσύνης. Το Τεστ Κυήσεως στα ούρα είναι συνήθως θετικό εντός 5-7 ημερών από τη σύλληψη.

Τα Τεστ Κυήσεως θεωρείται ότι έχουν περίπου 98% ακρίβεια. Όταν το τεστ είναι αρνητικό αλλά εξακολουθεί να υπάρχει υποψία εγκυμοσύνης, η εξέταση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε 1 εβδομάδα.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αρνητικό: Όχι εγκυμοσύνη
 • Θετικό: Εγκυμοσύνη

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Εγκυμοσύνη, χοριοκαρκίνωμα, έκτοπη κύηση, εμβρυϊκό καρκίνωμα, μύλη κύηση, καρκίνος των όρχεων. Φάρμακα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα: αντιεπιληπτικά, αντιπαρκινσονικά, υπνωτικά, ηρεμιστικά και φαινοθειαζίνες.
 • Μείωση: Αποβολή (επαπειλούμενη, πραγματική), έκτοπη κύηση. Η παρουσία αιματουρίας ή πρωτεϊνουρίας μπορεί να προκαλέσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψει επίσης, εάν η εξέταση γίνει πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να γίνετε όχι νωρίτερα από 5 ημέρες μετά την πρώτη ημέρα απουσίας της αναμενόμενης εμμήνου ρύσεως.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση πρωινού δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |