Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Φαινυτοΐνη, ΟλικήΠεριγραφή

Η Φαινυτοΐνη (Epanutin, Dilantin) είναι ένα παράγωγο της υδαντοΐνης που χρησιμοποιείται ως αντιεπιληπτικό φάρμακο. Η Φαινυτοΐνη κατανέμεται ευρέως σε όλο το σώμα, μεταβολίζεται από το ήπαρ και απεκκρίνεται στη χολή και τα ούρα, με χρόνο ημίσειας ζωής περίπου 22 ώρες για χορήγηση από το στόμα. Απαιτούνται 5-6 ημέρες θεραπείας για να φτάσει σε επίπεδα σταθερής κατάστασης στους ενήλικες και 2-5 ημέρες στα παιδιά. Επειδή η Φαινυτοΐνη έχει υψηλή πρωτεϊνική δέσμευση, τα επίπεδα της ελεύθερης Φαινυτοΐνης είναι χρήσιμα μόνο σε ασθενείς με μη φυσιολογική σύνδεση του φαρμάκου με τις πρωτεΐνες του πλάσματος. Τέτοιες περιπτώσεις είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στους ηλικιωμένους και σε ασθενείς με υπολευκωματιναιμία ή υπεραλβουμιναιμία.

Τιμές Αναφοράς

 • Θεραπευτικά Επίπεδα: 10.0 – 20.0 μg/ml
 • Τοξικά Επίπεδα: > 30.0 μg/ml

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Κατάχρηση φαινυτοΐνης, υπερδοσολογία φαινυτοΐνης, νεφρική νόσος. Φάρμακα που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της φαινυτοΐνης: αλλοπουρινόλη, αμιοδαρόνη, αντιπηκτικά (από του στόματος), βενζοδιαζεπίνες, χλωραμφενικόλη, χλωροδιαζεποξείδιο, σιμετιδίνη, διαζεπάμη, Η2 ανταγωνιστές, δισουλφιράμη, οιστρογόνα, αιθυλική αλκοόλη (οξεία λήψη), αιθοσουξιμίδιο, γλουταμίνη (σε παιδιά), φλουοξετίνη, ισονιαζίδη, μεθοσουξιμίδιο, μεθυλφαινιδάτη, φαινακεμίδιο, φαινοθειαζίνες, φαινυλοβουταζόνη, προποξυφαίνη, σαλικυλικά, σουλφοναμίδια, θειαζίδες, τραζοδόνη, τολβουταμίδη, τριμεθοπρίμη, θειική βινβλαστίνη.
 • Μείωση: (Κάτω από το θεραπευτικό εύρος) Ανεπαρκής θεραπεία, μη συμμόρφωση. Φάρμακα που μπορεί να μεταβάλουν (επιταχύνουν) το μεταβολισμό της φαινυτοΐνης, οδηγώντας σε μείωση των επιπέδων της στον ορό: καρβαμαζεπίνη, διαζοξίδη, αιθυλική αλκοόλη (χρόνια λήψη), φυλλικό οξύ, λοξαπίνη, μεθοτρεξάτη, σουλφονυλουρίες, θεοφυλλίνη, ρεζερπίνη, σουκραλφάτη, φάρμακα που περιέχουν ασβέστιο.
 • Φάρμακα που μπορεί είτε να αυξήσουν είτε να μειώσουν τα επίπεδα της φαινυτοΐνης στον ορό: φαινοβαρβιτάλη, βαλπροϊκό νάτριο, βαλπροϊκό οξύ.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |