Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΦερριτίνηΠεριγραφή

Η Φερριτίνη είναι η κύρια πρωτεΐνη στο σώμα που αποθηκεύει σίδηρο. Έτσι, η μέτρηση των επιπέδων Φερριτίνης παρέχει μια καλή ένδειξη για το μέγεθος των διαθέσιμων αποθεμάτων σιδήρου στον οργανισμό. Τα επίπεδα Φερριτίνης μειώνονται πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της αναιμίας. Για παράδειγμα, στο πρώτο στάδιο της σιδηροπενικής αναιμίας, εξαντλούνται τα αποθέματα της  Φερριτίνης και της αιμοσιδηρίνης. Στο δεύτερο στάδιο, μειώνεται ο σίδηρος του ορού και αυξάνεται η ολική σιδηροδεσμευτική ικανότητα (TIBC). Φτάνοντας στο τρίτο στάδιο, μειώνεται το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης και η έλλειψη σιδήρου επηρεάζει τη σύνθεση της αίμης. Η εκτίμηση του επιπέδου της Φερριτίνης, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του επιπέδου του σιδήρου και της ολικής σιδηροδεσμευτικής ικανότητας, χρησιμοποιείται στη διαφορική διάγνωση των διαφόρων τύπων αναιμίας.

Η φυλή, το εισόδημα, η εκπαίδευση και άλλοι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες συνδέονται με την έλλειψη σιδήρου και τη σιδηροπενική αναιμία. Τα άτομα που θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για έλλειψη σιδήρου περιλαμβάνουν τις έφηβες και ενήλικες γυναίκες, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες και οι παχύσαρκοι. Πρόωρα και χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο για ανεπάρκεια σιδήρου.

Τιμές Αναφοράς

 • Άνδρες: 6.00 – 323.00 ng/mL
 • Γυναίκες ≤ 40 ετών: 7.00 – 282.00 ng/mL
 • Γυναίκες > 40 ετών: 12.00 – 263.00 ng/mL
 • Παιδιά 1- 15 ετών: 7.00 – 140.00 ng/mL

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Αναιμία εκτός από σιδηροπενική (χρόνιες, αιμολυτική, μεγαλοβλαστική, κακοήθη, σιδηροβλαστική), καρκίνωμα (γενικευμένο, ηπατικό), κίρρωση, αιμοχρωμάτωση (ιδιοπαθής), ηπατική νόσος (οξεία, χρόνια), ηπατική νέκρωση, ηπατίτιδα, ηπάτωμα, νόσος του Hodgkin, υπερθυρεοειδισμός, φλεγμονή (χρόνια), πρόσληψη σιδήρου (υπερβολική διαιτητική πρόσληψη ή με μετάγγιση αίματος), λευχαιμία, αποφρακτικός ίκτερος, πολλαπλό μυέλωμα, πολυκυτταραιμία, νεφρική νόσος (χρόνια), ρευματοειδής αρθρίτιδα, λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού με πυρετό, σιδήρωση, θαλασσαιμία (μείζων και ελάσσων), τραύματα ιστών. Φάρμακα: αλκοόλ (αιθανόλη), ασκορβικό οξύ (στις γυναίκες), σίδηρος, ορμονικά αντισυλληπτικά.
 • Μείωση: Οξύ πεπτικό έλκος, αδένωμα του γαστρεντερικού συστήματος, σιδηροπενική αναιμία (έλλειψη σιδήρου), καρκίνος παχέος εντέρου, αιμοκάθαρση, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, εγκυμοσύνη, έντονη αθλητική δραστηριότητα, χειρουργικές επεμβάσεις γαστρεντερικού, υποσιτισμός.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |