Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Α2-ΜακροσφαιρίνηΠεριγραφή

Η Α2-Μακροσφαιρίνη είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης και είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πρωτεΐνες του πλάσματος. Μεταφέρει ορμόνες και ένζυμα, έχει ρυθμιστικές και ανασταλτικές λειτουργίες κατά την ανάπτυξη του λεμφικού συστήματος και αναστέλλει συστατικά του συστήματος του συμπληρώματος και των μηχανισμών της αιμόστασης.

Αυξημένα επίπεδα της Α2-Μακροσφαιρίνης βρίσκονται στο νεφρωσικό σύνδρομο, όταν οι άλλες χαμηλού μοριακού βάρους πρωτεΐνες χάνονται και η Α2-Μακροσφαιρίνη παραμένει λόγω του μεγάλου μεγέθους της. Σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος και σε διαβήτη, τα επίπεδα της είναι αυξημένα.

Ασθενείς με οξεία παγκρεατίτιδα εμφανίζουν χαμηλές συγκεντρώσεις Α2-Μακροσφαιρίνης στον ορό και μάλιστα το μέγεθος της μείωσης σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου. Μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, σε σηψαιμία και σε σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, τα επίπεδα της Α2-Μακροσφαιρίνης είναι συχνά χαμηλά. Ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και χαμηλή Α2-Μακροσφαιρίνη έχουν καλύτερη πρόγνωση.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 100 – 280 mg/dL

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται προετοιμασία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |