Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Α2-ΜακροσφαιρίνηΠεριγραφή

Η Α2-Μακροσφαιρίνη είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης και είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πρωτεΐνες του πλάσματος. Μεταφέρει ορμόνες και ένζυμα, έχει ρυθμιστικές και ανασταλτικές λειτουργίες κατά την ανάπτυξη του λεμφικού συστήματος και αναστέλλει συστατικά του συστήματος του συμπληρώματος και των μηχανισμών της αιμόστασης.

Αυξημένα επίπεδα της Α2-Μακροσφαιρίνης βρίσκονται στο νεφρωσικό σύνδρομο, όταν οι άλλες χαμηλού μοριακού βάρους πρωτεΐνες χάνονται και η Α2-Μακροσφαιρίνη παραμένει λόγω του μεγάλου μεγέθους της. Σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος και σε διαβήτη, τα επίπεδα της είναι αυξημένα.

Ασθενείς με οξεία παγκρεατίτιδα εμφανίζουν χαμηλές συγκεντρώσεις Α2-Μακροσφαιρίνης στον ορό και μάλιστα το μέγεθος της μείωσης σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου. Μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, σε σηψαιμία και σε σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, τα επίπεδα της Α2-Μακροσφαιρίνης είναι συχνά χαμηλά. Ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και χαμηλή Α2-Μακροσφαιρίνη έχουν καλύτερη πρόγνωση.

 

Τιμές Αναφοράς

 • 100 – 280 mg/dL

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται προετοιμασία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |