Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Χλαμύδια Ψιττάκωσης (Chlamydophila psittaci), Αντισώματα IgMΠεριγραφή

Τα μέλη της οικογένειας Chlamydiaceae είναι μικροί, μη κινητοί, Gram αρνητικοί, υποχρεωτικά ενδοκυττάριοι οργανισμοί που αναπτύσσονται στο κυτταρόπλασμα των κυττάρων-ξενιστών. Δύο γένη χλαμυδίων έχουν κλινική σημασία για τον άνθρωπο, το γένος Chlamydia το οποίο περιλαμβάνει το είδος Chlamydia trachomatis, και το γένος Chlamydophila το οποίο περιλαμβάνει τα είδη Chlamydophila pneumoniae και Chlamydophila psittaci. Αυτοί οι οργανισμοί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα μικρόβια και είναι ευαίσθητα σε θεραπεία με αντιβιοτικά ενώ μοιάζουν και με τους ιούς, απαιτώντας ζωντανά κύτταρα για τον πολλαπλασιασμό τους. Ο κύκλος ζωής των χλαμυδίων μπορεί να διαιρεθεί σε δυο ξεχωριστές φάσεις: μια εξωκυτταρική φάση, κατά την οποία δεν πολλαπλασιάζονται και είναι μολυσματικά και μια υποχρεωτικά ενδοκυττάρια φάση, κατά την οποία πολλαπλασιάζονται και είναι μη μολυσματικά. Η μολυσματική μορφή ή Στοιχειώδες Σωμάτιο, προσκολλάται στην κυτταρική μεμβράνη και εισέρχεται στο κύτταρο μέσω ενός φαγοσώματος. Μετά την είσοδο τους στα κύτταρα, το Στοιχειώδες Σωμάτιο αναδιοργανώνεται σε Δικτυωτά Σωμάτια (σχηματίζοντας έγκλειστα) και αρχίζει ο πολλαπλασιασμός τους. Μετά από 18 έως 24 ώρες, τα Δικτυωτά Σωμάτια συμπυκνώνονται για να σχηματίσουν τα Στοιχειώδη Σωμάτια. Αυτά τα νέα Στοιχειώδη Σωμάτια απελευθερώνονται, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο μόλυνσης.

Τα Chlamydophila psittaci (παλαιότερα ονομαζόταν Chlamydia psittaci) είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της ψιττάκωσης, μιας νόσου που χαρακτηρίζεται από πνευμονία (άτυπη), κεφαλαλγία και ηπατοσπληνομεγαλία. Η ψιττάκωση μεταδίδεται από μολυσμένα πτηνά μέσω των εκκριμάτων τους, κυρίως μέσω των κοπράνων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις αίματος στους πάσχοντες συνήθως δείχνουν λευκοπενία, θρομβοπενία και αυξημένα ηπατικά ένζυμα.


Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι Χλαμυδίων ψιττάκωσης (Chlamydophila psittaci), τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:16) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι του Chlamydophila psittaci
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:16) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG έναντι του Chlamydophila psittaci.  Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό. Τίτλος  αντισωμάτων ≥1:512 μπορεί να υποδηλώνει οξεία νόσο.

 

 • Αντισώματα έναντι Χλαμυδίων ψιττάκωσης (Chlamydophila psittaci), τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:10) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι του Chlamydophila psittaci
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:10) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgM έναντι του Chlamydophila psittaci.  Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή πρόσφατη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |