Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Χολερυθρίνη ΆμεσηΠεριγραφή

Η χολερυθρίνη, η οποία είναι ένα από τα συστατικά της χολής, σχηματίζεται στο ήπαρ, στο σπλήνα και στο μυελό των οστών. Επίσης σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της διάσπασης της αιμοσφαιρίνης όπως συμβαίνει κατά την καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Υπάρχουν τρεις τύποι χολερυθρίνης: η ολική, η άμεση (συζευγμένη) και η έμμεση (μη συζευγμένη). Η ολική χολερυθρίνη αποτελείται από την άμεση χολερυθρίνη συν την έμμεση χολερυθρίνη. Το επίπεδο της ολικής χολερυθρίνης αυξάνεται σε οποιοδήποτε τύπο ίκτερου.

Φυσιολογικά, η άμεση ή συζευγμένη χολερυθρίνη εκκρίνεται από το γαστρεντερικό σωλήνα, με μόνο ελάχιστες ποσότητες να εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Ονομάστηκε αρχικά «άμεση» επειδή αυτή η υδατοδιαλυτή χολερυθρίνη αντιδρά άμεσα με το αντιδρασήριο που προστίθεται στα δείγματα. Η τιμή της αυξάνεται στο αίμα κατά τον αποφρακτικό ίκτερο (από πέτρες στη χολή) και εμφανίζεται ίκτερος, επειδή η χολερυθρίνη δεν μπορεί να φτάσει στο έντερο για να αποβληθεί και αντί αυτού εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος για να απεκκριθεί από τα νεφρά. Η άμεση χολερυθρίνη είναι το μόνο είδος της χολερυθρίνης που μπορεί να διαπεράσει το νεφρικό σπείραμα και έτσι είναι το μόνο είδος χολερυθρίνης που μπορεί να βρεθεί στα ούρα.

Η έμμεση χολερυθρίνη, γνωστή επίσης ως ελεύθερη ή ασύζευκτη χολερυθρίνη, συνήθως βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Το όνομά της προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή η μη-υδατοδιαλυτή χολερυθρίνη δεν αντιδρά άμεσα με τα αντιδραστήρια που προστίθενται στα δείγματα. Για να συμβεί αντίδραση πρέπει να προστεθεί αλκοόλη. Η έμμεση χολερυθρίνη αυξάνεται σε περιπτώσεις αιμολυτικού ίκτερου, στον οποίο η διάσπαση της αιμοσφαιρίνης έχει σαν αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα έμμεσης χολερυθρίνης. Αυτός είναι ο τύπος της χολερυθρίνης που αυξάνεται σε περιπτώσεις ηπατοκυτταρικής δυσλειτουργίας όπως στην ηπατίτιδα. Συνήθως, μόνο η ολική χολερυθρίνη μετράται. Αν η ολική χολερυθρίνη είναι εκτός ορίων, γίνεται περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί το επίπεδο της άμεσης και έμμεσης χολερυθρίνης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ολική Χολερυθρίνη, Ενήλικες: 0.30 – 1.50 mg/dL
 • Άμεση Χολερυθρίνη, Ενήλικες: 0.01 – 0.30 mg/dL
 • Έμμεση Χολερυθρίνη, Ενήλικες: 0.20 – 1.20 mg/dL

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: απόφραξη χοληφόρων, καρκίνος κεφαλής του παγκρέατος, χοληδοχολιθίαση, κίρρωση, σύνδρομο Dubin-Johnson, ηπατίτιδα, αποφρακτικός ίκτερος, εγκυμοσύνη.
 • Μείωση: -

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται νηστεία 10 – 12 ωρών πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |