Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ψευδάργυρος (Zn) ΣπέρματοςΠεριγραφή

Η κακή ποιότητα του σπέρματος μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα της παραγωγής από τους όρχεις ανώμαλων σπερματοζωαρίων είτε της βλάβης στα σπερματοζωάρια κατά τη διαδρομή τους μετά τους όρχεις, στην επιδιδυμίδα, ή από μη φυσιολογικές εκκρίσεις των βοηθητικών αδένων του γεννητικού συστήματος. Οι εκκρίσεις από τους βοηθητικούς αδένες μπορούν να μετρηθούν για να αξιολογηθεί η λειτουργία των συγκεκριμένων αδένων, π.χ. το κιτρικό οξύ, ο ψευδάργυρος και η όξινη φωσφατάση για τον προστάτη, η φρουκτόζη και οι προσταγλανδίνες για τις σπερματοδόχους κύστεις, η L-καρνιτίνη και η ουδέτερη α-γλυκοσιδάση για την επιδιδυμίδα.

Οι λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν μείωση στην έκκριση αυτών των δεικτών, αλλά η συνολική μετρούμενη τιμή μπορεί να παραμένει εντός του φυσιολογικού εύρους. Μια μόλυνση μπορεί επίσης να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο εκκριτικό επιθήλιο, έτσι ώστε ακόμη και μετά τη θεραπεία, η εκκριτική ικανότητα να παραμένει χαμηλή.

Εκκριτική ικανότητα του προστάτη. Η ποσότητα του ψευδαργύρου, του κιτρικού οξέως και της όξινης φωσφατάσης στο σπέρμα, αποτελούν ένα αξιόπιστο μέτρο της εκκριτικής ικανότητας του προστάτη..

Εκκριτική ικανότητατων σπερματοδόχων κύστεων. Η μέτρηση της φρουκτόζης στο σπέρμα αντανακλά την εκκριτική λειτουργία των σπερματοδόχων κύστεων.

Εκκριτική ικανότητατης επιδιδυμίδας. Η L-καρνιτίνη και η ουδέτερη α-γλυκοσιδάση αποτελούν τους κυριότερους δείκτες με κλινική χρησιμότητα, για τη λειτουργία της επιδυδιμίδας. Η μέτρηση της ουδέτερης α-γλυκοσιδάσης φαίνεται να είναι πιο ειδική και ευαίσθητη εξέταση για τη διάγνωση των  διαταραχών της επιδιδυμίδας από αυτή της L-καρνιτίνης. Υπάρχουν δύο ισομορφές της α-γλυκοσιδάσης στο σπερματικό πλάσμα: η κύρια, η ουδέτερη ισομορφή που προέρχεται αποκλειστικά από την επιδιδυμίδα, και η λιγότερη, η όξινη ισομορφή που προέρχεται κυρίως από τον προστάτη.

 

Φυσιολογικές Τιμές

 • Ψευδάργυρος (Zn) Σπέρματος: ≥ 2.40 μmol/δείγμα
 • Κιτρικό Οξύ Σπέρματος: ≥ 10.0 mg/δείγμα
 • Φρουκτόζη Σπέρματος: ≥ 13.0μmol/δείγμα
 • L-Καρνιτίνη Σπέρματος: 96 – 176 mg/L
 • Ουδέτερη α-Γλυκοσιδάση Σπέρματος: ≥ 20.0 mU/δείγμα

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

Απαιτείται προετοιμασία του ασθενούς. Συμβουλευθείτε τις Οδηγίες Λήψης Σπέρματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |