Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
ΨευδοχολινεστεράσηΠεριγραφή

Υπάρχουν δύο ένζυμα που υδρολύουν την ακετυλοχολίνη (ACH): η ακετυλοχολινεστεράση ή αληθινή χολινεστεράση, και η ψευδοχολινεστεράση ή χολινεστεράση του ορού. Η ακετυλοχολινεστεράση, η οποία βρίσκεται στο νευρικό ιστό, στο σπλήνα και στη φαιά ουσία του εγκεφάλου, βοηθά την μετάδοση των νευρικών ώσεων από τις νευρικές απολήξεις στις μυϊκές ίνες. Η ψευδοχολινεστεράση, που παράγεται κυρίως στο ήπαρ, βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στο πάγκρεας, στο έντερο, στην καρδιά και στην λευκή ουσία του εγκεφάλου.

Δύο ομάδες χημικών αντιχολινεστερασών, οι οργανοφωσφορικές ενώσεις και τα μυοχαλαρωτικά, είτε επηρεάζουν είτε επηρεάζονται από αυτά τα ένζυμα. Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις, οι οποίες αδρανοποιούν τη ακετυλοχολινεστεράση, βρίσκονται σε πολλά εντομοκτόνα και στο αέριο νεύρων. Τα μυοχαλαρωτικά, όπως η σουκινιλοχολίνη, συνήθως καταστρέφονται από την ψευδοχολινεστεράση. Αν όμως, υπάρχει έλλειψη της ψευδοχολινεστεράσης, ο ασθενής μπορεί να βιώσει παρατεταμένη περίοδο άπνοιας, εάν δοθεί μυοχαλαρωτικό κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Έτσι, οι ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να λάβουν τέτοια φάρμακα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης θα πρέπει να ελεχθούν για την χολινεστεράση.

Τιμές Αναφοράς

 • Άνδρες: 5400 – 13200 U/L
 • Γυναίκες: 4300 – 13200 U/L

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: -
 • Μείωση: Οξείες λοιμώξεις, αναιμία, χρόνιος υποσιτισμός, κίρρωση με ίκτερο, δερματομυοσίτιδα, ηπατίτιδα, αδυναμία υδρόλυσης μυοχαλαρωτικών κατά τη χειρουργική επέμβαση, λοιμώδης μονοπυρήνωση, μετάσταση, έμφραγμα μυοκαρδίου, δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, φυματίωση, ουραιμία. Φάρμακα: ατροπίνη, καφεΐνη, υδροχλωρική χλωροκίνη, κωδεΐνη, κυκλοφωσφαμίδη, οιστρογόνα, φολικό οξύ, αναστολείς της ΜΑΟ, θειική μορφίνη, νεοστιγμίνη, από του στόματος αντισυλληπτικά, φαινοθειαζίνες, φυσοστιγμίνη, ιώδιο, βρωμιούχος πυριδοστιγμίνη, κινιδίνη, θειική κινίνη, σουκινιλοχολίνη, θεοφυλλίνη, βιταμίνη Κ.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |