Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
11-ΔεοξυκορτιζόληΗ μέτρηση της 11-Δεοξυκορτιζόλης (11-DOC, Compound S) στο αίμα χρησιμοποιείται για να καθορισθεί ένα συγκεκριμένο μεταβολικό εμπόδιο στη σύνθεση της κορτιζόλης. Η 11-Δεοξυκορτιζόλη δεν έχει δράση γλυκοκορτικοειδούς. Η κορτιζόλη συντίθεται από δύο διαδοχικές υδροξυλιώσεις της 17-α-υδροξυπρογεστερόνης. Η πρώτη υδροξυλίωση έχει σαν αποτέλεσμα το σχηματισμό της 11-Δεοξυκορτιζόλης, η οποία στη συνέχεια υδροξυλιώνεται από την 11-β-υδροξυλάση για να σχηματιστεί η κορτιζόλη. Η εξέταση αυτή χρησιμοποιείται μαζί με  την δοκιμασία μετυραπόνης ώστε να καταστεί δυνατή η διάγνωση της πρωτοπαθούς και δευτεροπαθούς επινεφριδιακής ανεπάρκειας. Η μετυραπόνη εμποδίζει τη μετατροπή της 11-Δεοξυκορτιζόλης σε κορτιζόλη, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να διεγείρονται τα επινεφρίδια να παράγουν περισσότερο 11-Δεοξυκορτιζόλη. Εάν τα επίπεδα της 11-Δεοξυκορτιζόλης στο αίμα δεν αυξάνονται μετά τη χορήγηση μετυραπόνης, είναι ενδεικτικό ύπαρξης επινεφριδιακής ανεπάρκειας.

Η μέτρηση των βασικών επιπέδων της 11-Δεοξυκορτιζόλης βοηθάει στη διάγνωση του καρκίνου των επινεφριδίων και της συγγενούς υπερπλασίας των επινεφριδίων. Η μέτρηση της 11-Δεοξυκορτιζόλης μετά τη χορήγηση μετυραπόνης χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της επινεφριδιακής ανεπάρκειας και της νόσου του Cushing. Υψηλές τιμές 11-Δεοξυκορτιζόλης βρίσκονται και σε όγκους του φλοιού των επινεφριδίων. Χαμηλά επίπεδα βρίσκονται στην αμυλοείδωση και κατά το μετατραυματικό στρες.

Η λήψη γλυκοκορτικοειδών (υδροκορτιζόνη, δεξαμεθαζόνη, πρεδνιζόνη) έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένες τιμές 11-Δεοξυκορτιζόλης.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Ενήλικες: 0.1 – 8.0 ng/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |