Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Μέτρηση pH ΑίματοςΗ μέτρηση του pH είναι η μέτρηση της συγκέντρωσης των ελεύθερων ιόντων Η+ στο αίμα. Ο ενδοκυττάριος μεταβολισμός έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή παραγωγή ιόντων υδρογόνου, τα οποία είναι ρυθμισμένα είτε ως οξύ (HCO3-) είτε ως βάση (H2CO3). Το σώμα απαιτεί το pH να παραμένει σταθερό. Οι νεφροί και οι πνεύμονες ρυθμίζουν το pH διατηρώντας την αναλογία οξέων προς βάσεις. Οποιαδήποτε μεταβολή στην αναλογία μεταξύ διττανθρακικών και ανθρακικού οξέος θα προκαλέσει μια αμοιβαία αλλαγή στην απελευθέρωση ή στην πρόσληψη των ελεύθερων Η+, μεταβάλλοντας έτσι την τιμή του pH. Σημαντικές αποκλίσεις του pH μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή. Τόσο τα διττανθρακικά (HCO3-) όσο και το ανθρακικό οξύ (H2CO3) είναι συστατικά του συστήματος οξεοβασικής ισορροπίας του σώματος που επηρεάζουν το pH.

Τιμές Αναφοράς

 • pH Φλεβικού Αίματος (Ολικού) @ 25οC: 7.32 – 7.43
 • pH Φλεβικού Αίματος (Ορός / Πλάσμα) @ 25οC:  7.35 – 7.45

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Αύξηση: Κατάποση αλκαλίων, νόσος Cushing, διάρροια, πυρετός, μεγάλο υψόμετρο, υπεραερισμός, υστερία, εντερική απόφραξη (πυλωρού, δωδεκαδακτύλου), μεταβολική αλκάλωση, θεραπεία πεπτικού έλκους, νεφρική νόσος, αναπνευστική αλκάλωση, δηλητηρίαση με σαλικυλικά, έμετος (υπερβολικός). Φάρμακα: όξινο ανθρακικό νάτριο.
 • Μείωση: Νόσος Addison, άσθμα, καρδιακή νόσος, διαβητική κετοξέωση, διάρροια, εμφύσημα, αρρυθμία, ηπατική νόσος, υπερκαπνία, υποαερισμός, κακοήθης υπερθερμία, μεταβολική οξέωση, έμφραγμα μυοκαρδίου, νεφρίτιδα, νέφρωση, νεφρική νόσος, πνευμονία, πνευμονικό οίδημα, πνευμονική εμβολή, πνευμονική λοίμωξη, κακοήθεια πνευμόνων, αναπνευστική οξέωση, αναπνευστική ανεπάρκεια, σηψαιμία, σοκ.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |